Denizanaları su yüzüne çıktı

İzmir'de artan hava sıcaklıkları sadece İzmirlileri değil , deniz ürünlerini de canından bezdirdi.

İzmir'de artan hava sıcaklıkları sadece İzmirlileri değil , deniz ürünlerini de canından bezdirdi. 30-35 dereceye dayanan sicaklıklar binlerce denizanasının da su yüzüne çıkmasını sağladı.Sahilden geçen vatandaşlar ise denizanalarını görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi.

İzmir körfezinde sahil kesimine binlerce denizanası vurdu.

Özellikle kordon ve pasaport sahil kesiminde yoğunlaşan denizanaları, vatandaşları şaşkına çevirdi. Sabahın erken saatlerinde iskeleye gezinti yapmaya gelen vatandaşlar, deniz içinde yüzlerce denizanasına görünce oldukça şaşırdı.

Denizanalarından denizin dibi görünmezken, yetkililer, denizanalarının şu sıralarda üreme döneminde bulunduğunu hatırlatarak, "Bu kadar çoğalmalarında üreme döneminin de etkisi olduğunu belirtiyor. Karadan denize kirlilik karışan yerlerde denizanalarının sayılarında da artış olduğu görülürken, asit ve türevleriyle beslenen denizanalarının artması bölgenin kirliliğinin de göstergesi olarak biliniyor.

GÜNCEL Haberleri

Murat Boğ, DFDS Türkiye Lojistik Genel Müdürü Oldu
Orient Express VI Atabay Chalengers Ekibi, 14. TAYK-Eker Olympos Regatta’da “Büyük” Kupanın Sahibi Oldu
Haliç’in Tarihi Kıyısında Büyüyen Bir Regatta Deneyimi: DenizBank Tersane İstanbul Rowing Cup
TEKNOFEST Mavi Vatan’da 4 Günlük Muhteşem Coşku Sona Erdi
Mavi Yolculuk'ta Tekne Yerine Kabin Kiralama Seçeneği