Denize balık dökmek yasak!

AB'de avlanan balıkların yaklaşık üçte biri boylarının küçüklüğü ya da istenmemeleri nedeniyle ölü olarak denize dökülüyor.

Aşırı avlanmayla birlikte balık stoklarının geleceğini tehdit eden bu uygulamanın sona erdirilmesi için avlanma kotalarında esneklik getiriliyor.

Tarım bakanlarının üzerinde uzlaştığı yeni düzenlemeyle, AB'de denize balık dökme yasağı, gelecek yıldan itibaren tüm pelajik (yüzeye yakın) balık türlerinde, 2015'ten itibaren Baltık Denizi, 2016'dan itibaren Kuzey Denizi ve Kuzey Atlantik'te, 2017'den itibaren Akdeniz, Karadeniz ve diğer denizlerdeki balık türlerinde uygulanacak.

Yürürlüğe girmesi için Avrupa Parlamentosu'nun da onayı gereken yeni düzenlemeyle birlikte, balıkçılar avlarının tamamını karaya çıkarmakla yükümlü olacak.

Yasağa uyum sağlamaları için balıkçılara avlanma kotalarında ilk 2 yıl yüzde 9, sonraki 2 yıl yüzde 8 ve devam eden yıllarda yüzde 7 istisna tanınacak.

virahaber.com / ankarahaber.com

GÜNCEL Haberleri

Türkiye'nin 6’ncı Sondaj Gemisi Taşucu Limanı'na Yanaştı
Turkon Line Yenilenen Web Sitesi ile Dijital Deneyimini Güçlendiriyor
Jotun’un Yeni Ofisi, Çalışma Kültürünü Güçlendiriyor
Türkiye'nin 6'ıncı Sondaj Gemisi Mersin'e Ulaştı
Aliağa Limanlarında 73 Milyon Ton Elleçleme Yapıldı