Denize litrelerce baz yağ sızdı

Kocaeli ilinin Derince ilçesinde Petrol Ofisi'ne ait depolama tesisinden, Kocaeli Körfezi'ne yaklaşık 500 litre baz yağ sızdı.

Sızıntıyı ilk önce çalışanlar fark etti. Sızıntı hemen durdurulurken, tesis çalışanları denizi temizlemek için harekete geçti. Dün öğle saatlerinin hemen ardından başlayan denizi temizleme çalışmaları halen sürüyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'de duruma müdahale etti

Olayın ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Daire Başkanlığı ekipleri de harekete geçti. Ekipler gece ve gündüz denizin kirliliği hakkında tespit çalışması yaptı. Havanın aydınlanması ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ait deniz uçağı havadan tespit çalışması gerçekleştirdi. Sızan yakıtın yaklaşık 500 litre olduğu ifade edildi. Yakıtın temizlenmesi için çalışmalar sürüyor.

ÇEVRE Haberleri

Muğla Büyükşehir’den Gökova ve Göcek’te Kapsamlı Kıyı Temizliği
Belediye Başkanı Dalış Yaptı, Su Altından Müjdeyle Çıktı
Çanakkale Boğazı'nın Rengi Değişti; Avrupa Yakası Mavi Olarak Kaldı
Jeotermal Su Desteğiyle Tatlı Su Karidesi ve Balık Yetiştiriciliği Projesinde Üretim Başlıyor
TUI Junior Academy Türkiye, Kıyıların Korunması İçin Genç “Eko Şampiyonlar” Yetiştiriyor