Derbent'te balık tutma yarışı yapıldı

Kartepe Belediyesi ile Kamader'in ortaklaşa düzenlediği Kartepe 2'inci Turna (Oklama) Balığı Tutma Yarışması Derbent Deresi'nde yapıldı.

Kartepe Belediyesi ile Kocaeli Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği'nin (Kamader) ortaklaşa düzenlediği Kartepe 2'inci Turna (Oklama) Balığı Tutma Yarışması yapıldı.

Kamader Başkanı Engin Uztürk, yaptığı konuşmada, denize kıyısı olmayan Kartepe'nin mevcut su kaynaklarını değerlendirmek istediklerini, bu amaçla yerleşim bölgesi içinde yer alan derelerde olta balıkçılığını desteklemek, usulsüz avcılığın önüne geçmek ve çevre bilincini aşılamak adına böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmak istediklerini bildirdi.

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık da "Halkı, beton yığınından doğanın içine çekip eğlendirirken, çevre bilincini geliştirmek adına düzenlediğimiz şenliğe çevre il ve ilçelerden katılımın olduğunu görmek bizi çok mutlu etti. Bir sonraki şenliğe Tarım İl Müdürlüğünü de ortak ederek bu şenliği ulusal düzeye taşımak istiyoruz" dedi.

Derbent Deresi'ndeki düzenlenen yarışmaya çevre il ve ilçelerden 172 yarışmacı katıldı.

Yarışmada, alınan sonuçlar şöyle:

"En büyük balığı tutan: 67, 5 santimetre ile Seyfi Avşar.

En çok balık tutan: Mustafa Avşar, ikinci Alper Ertuğ, üçüncü ise Muhammed Çağlayan.

En küçük yarışmacı: 2 yaşındaki Tunahan Güzel ve Hüsna Alioğlu. "

A.A

DENİZ KÜLTÜRÜ Haberleri

Mavi Nefes Projesi İle 2 Yılda Toplam 200 Ton Atık Toplandı
Doğaseverler, Kıyı Kirliliğine Dikkat Çekti
DEKAMER’den ‘Deniz Çayırları Günü’ Paylaşımı
Denizlerde Korkutan Sıcaklık Artışı
Marmaris'te 5 Yılda 500 Bin Ton Atık Toplandı