Dev gemi boğaza demirledi

Karaköy Limanı'ndaki yoğunluk nedeniyle 'Star Princess' isimli lüks gemi İstanbul Boğazı'na demirlemek zorunda kaldı.

Karaköy Limanı'ndaki yoğunluk nedeniyle 'Star Princess' isimli lüks gemi İstanbul Boğazı'na demirlemek zorunda kaldı.

Lüks yolcu gemisinden inen yolcular teknelerle Karaköy Limanı'na götürüldü. Buradaki işlemlerinin ardından otobüslere binen ziyaretçilerİstanbulturuna başladı.

Akdeniz turuna çıkan 2600 yolcu kapasiteli 'Star Princess' için Karaköy Limanı yetersiz kaldı. Limana yanaşamayan gemi, boğaza demir attı. Yolcular, küçük teknelerle kıyıya taşındı.

Lüks yolcu gemisinin Akdeniz turu kapsamında İstanbul'a geldiği öğrenildi. Yolcular pasaport kontrolünden geçirilmek üzere Karaköy Limanı'na götürüldü.

Daha sonra otobüslerle limandan alınan turistler İstanbul turuna çıktı. Lüks yolcu gemisi turistlerin ve vatandaşların ilgisini çekti. Vatandaşlar dev geminin fotoğrafını çekti. Dev geminin Bermuda bayraklı 290 metre uzunluğunda ve 36 metre yüksekliğinde olduğu öğrenildi.

Samanyoluhaber

TURİZM Haberleri

MSC Cruises’tan 2026/2027 Kış Sezonuna Güçlü Program
Kuşadası'na 2 Kruvaziyerle 7 Bin 818 Turist Geldi
Dev Gemi, 2 Bin 756 Yolcu Getirdi
Bakan Uraloğlu: "Son 14 Yılın En Yüksek Kruvaziyer Gemi ve Yolcu Sayısına Ulaştık"
Homeport Hamlesi̇ Türkiye'nin Kruvaziyer Turizmi Gelirlerini Katlayacak