Doğu Akdeniz'de 'Dostluk Denizi' tatbikatı

Türkiye ve Mısır Akdeniz'de "Dostluk Denizi 2012" adıyla ortak bir askeri tatbikat yapıyor. 7 Eylül'de başlayan tatbikat 14 Ekim'de sona erecek.

Türk Deniz Kuvvetleri ve Mısır Deniz Kuvvetleri tarafından Doğu Akdeniz'de yapılan "2012 Dostluk Denizi" tatbikatı devam ediyor.

Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tatbikata 2 fırkateyn, 2 hücumbot, bir akaryakıt gemisi, 2 çıkarma gemisi, 2 helikopter, 1 deniz piyade bölüğü ve 1 SAT görev timi ile katılıyor.

Yeni savaş tekniklerinin denenmesi ve karşılıklı bilgi ve tecrübelerin aktarımının amaçlandığı tatbikat, Mısır Silahlı Kuvvetleri'nin komşu ülkelerle ortaklaşa düzenlediği eğitim planı çerçevesinde gerçekleşiyor.

İki ülkeye ait donanma güçlerinin yanı sıra F-16 uçaklarının da katıldığı tatbikatta, korsanlıkla mücadele, itfaiye ve denizde yakıt ikmali alanında da çalışmalar yapılıyor. 7 Ekim'de başlayan tatbikat 14 Ekim'de sona erecek. 

virahaber.com

GÜNCEL Haberleri

Bakan Uraloğlu: "Savaş Başladığından Beri Hürmüz Boğazı’ndan Türk Sahipli 11 Gemimiz Güvenli Şekilde Geçti"
EAYK-TAYK Sahil Güvenlik Kupası Doğu Ege Yat Şampiyonası 32. Yıl
Borusan Port, Breakbulk Europe 2026 Fuarı’nda Yoğun İlgi Gördü
Ege Bölgesi’nin Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller Sektörünün İlk 11’i İSO 500’de Yerini Aldı
350 Metrelik Sondaj Platformu İskelesi Dron İle Görüntülendi