DTO Aliağa Meclis toplantısını yaptı

Deniz Ti­ca­ret Odası Ali­ağa Şu­be­si mec­lis top­lan­tı­sı Ali­ağa Ti­ca­ret Odası’nda ger­çek­leş­ti. ALTO Kon­fe­rans Sa­lo­nu’nda ya­pı­lan top­lan­tı­nın açı­lı­şı­nı Mec­lis Baş­ka­nı İsmail Önal yaptı.

İMEAK Deniz Ti­ca­ret Odası Ali­ağa Şu­be­si Ola­ğan Mec­lis Top­lan­tı­sı­nı ALTO’da üye­le­ri­nin ka­tı­lı­mı ile ger­çek­leş­tir­di. ALTO Kon­fe­rans Sa­lo­nu’nda ya­pı­lan top­lan­tı­ya Ocak ayı fa­ali­yet ra­po­ru­nun su­nu­mu­nun ar­dın­dan Ali­ağa Liman Baş­kan Yar­dım­cı­sı Gün­hur Şanlı, Ali­ağa Li­man­la­rın­da­ki ge­liş­me­le­rin seyri üze­ri­ne bil­gi­len­dir­me­ler­de bu­lun­du. 9 Eylül Üni­ver­si­te­si De­niz­ci­lik Fa­kül­te­si’nden Doç. Dr. Yusuf Zorba ise fa­kül­te bün­ye­sin­de ve­ri­len kurs­la­ra, fa­kül­te­nin de­niz­ci­lik eği­ti­mi üze­rin­de­ki et­ki­si­ni ve sek­tör­de bu­lu­nan fir­ma­la­ra yö­ne­lik ger­çek­leş­tir­dik­le­ri pro­je­le­re dair bir sunum ger­çek­leş­tir­di.

Mec­lis Top­lan­tı­sı’nın son gün­de­min­de ko­nu­şan İMEAK Deniz Ti­ca­ret Odası Şube Mü­dü­rü Ahmet Orçun Tun­cer oda­nın Ocak ayın­da ger­çek­leş­tir­di­ği fa­ali­yet­ler ile Şube’nin Ali­ağa De­niz­ci­lik sek­tö­rü­ne sun­du­ğu kat­kı­la­rın bil­gi­si­ni ka­tı­lım­cı­lar ile pay­laş­tı. Tun­cer: “Ocak ayı iti­ba­riy­le oda­mı­zın ku­rul­ma­sı­nın ne kadar ha­yır­lı ol­du­ğu­nu gös­te­ren ve­ri­ler var. Az önce Ali­ağa Liman Baş­kan Yar­dım­cı­mız bah­set­ti. Ama ben yine de üze­rin­den geç­mek is­ti­yo­rum. 2018 yı­lın­da Ali­ağa li­man­la­rı­na yak­la­şık 5.250 gemi geldi. Buna Ay­va­lık ve Di­ki­li’yi de bağ­lar­sak sayı 6800’ü bu­lu­yor. Star Ra­fi­ne­ri­si­’nin ta­mam­lan­ma­sıy­la bir­lik­te bu rakam daha da yük­se­lecek. Bu ve­ri­ler bu­ra­da böyle bir oda­nın ol­ma­sı­nı ge­rek­ti­ren se­bep­ler­den bi­riy­di. Bir güzel ge­liş­me daha var.

Geç­ti­ği­miz gün­ler­de İMEAK Deniz Ti­ca­ret Odası Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Sayın Tamer Kıran’ın da ka­tı­lım gös­ter­di­ği bir top­lan­tı ger­çek­leş­tir­dik. Bu­ra­ya ka­tı­lım oranı ger­çek­ten çok yük­sek­ti. Bu da oda­mız açı­sın­dan çok önem­li. Bu­gü­ne kadar oda­mız ola­rak 57 adet fa­ali­yet bel­ge­si, 59 adet ÖTV’ siz yakıt alım bel­ge­si onay­la­dık, 45 adet bi­lir­ki­şi gö­rev­len­dir­me­si yap­tık. Fa­ali­yet­le­ri­miz yoğun bir şe­kil­de sü­rer­ken, bunun dı­şın­da bir­çok eği­tim fa­ali­ye­ti­miz de devam edi­yor” dedi.

Vira Haber

Deniz Ticaret Odası Haberleri

İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı
İMEAK Deniz Ticaret Odası Deniz Turizmi Çalıştayı Marmaris’te Yapıldı
Tamer Kıran Karadağ Cumhuriyeti'nde Resmi Temaslarda Bulundu
İMEAK Deniz Ticaret Odası Nisan Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı
İMEAK DTO Geleneksel İftar Yemeği Yoğun Bir Katılımla Gerçekleşti