Dünyanın ilk balık ATM'si Singapur'da

Singapur'da hazır balık satan ATM'ler, dünyada ilk ve tek olma özelliğini taşıyor. Norveç'ten gelen somon balıklarının temizlenip paketlenmiş halde satıldığı balık ATM'leri, ülke genelinde büyük ilgi gördü.

Haftanın 7 günü 24 saat çalışan ATM'ler özellikle market alışverişi için vakit bulamayan ofis çalışanlarını memnun etti.

Yerel basına konuşan okul öğretmeni Mavis Chua, balığı çok sevdiğini ve pratik bir şekilde almaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Tam gün çalışanlar için çok uygun oldu. Çünkü sabah erken marketlere gidip taze balık bulmak zorunda kalmıyoruz." dedi.

Sıfırın altında 20 derecede dondurulan 200 gramlık balık paketleri 5,9 Singapur dolarından (4,3 ABD doları) satılıyor.

Dünyada ilk ve tek örneği Singapur'da görülen balık ATM'lerinden şimdilik ülke genelinde 9 tane bulunuyor.

Vira Haber

DENİZ KÜLTÜRÜ Haberleri

Denizlerdeki Hayalet Ağlar Temizleniyor
Zonguldak'ta 14 Milyon Metreküp Atık Su Karadeniz'e Aktı
Deniz Çöplerine Karşı Mücadele
İSKİ’nin Karaburun Tesisi'nde Tepki Çeken Görüntü: Atık Su Denize Boşaltılıyor
Tekirdağ’da Poyraz Kızıl Yosun Sürükledi