Eceabatlı Öğrencilere 2025-2026 Eğitim Yılında da Ücretsiz Feribot Desteği

Eceabat Belediyesi, ilçede ikamet eden ve eğitimini Çanakkale’de sürdüren öğrencilere yönelik ücretsiz feribot ulaşımı uygulamasının 2025-2026 eğitim-öğretim yılında da devam edeceğini duyurdu.

Belediye açıklamasında, ilkokul, ortaokul, lise ve 25 yaşını doldurmamış üniversite öğrencilerinin feribot geçiş ücretlerinin karşılanacağı belirtildi. Uygulamanın, öğrencilerin ulaşım giderlerini hafifletmek ve eğitime katkı sunmak amacıyla sürdürüleceği vurgulandı.

Ücretsiz feribot desteğinden yararlanmak isteyen öğrencilerin, 26 Eylül 2025 mesai bitimine kadar Eceabat Belediyesi Sosyal Hizmetler Memurluğu’na gerekli belgelerle başvurmaları gerekiyor.

Başvuru için gerekli belgeler:

  • Kimlik fotokopisi

  • İkametgah belgesi

  • Öğrenci belgesi

  • Gestaş öğrenci kartı

Belediye, son başvuru tarihinden sonra yapılacak müracaatların kabul edilmeyeceğini, ancak ikinci yarıyıl başında yeniden başvuru imkânı tanınacağını açıkladı.

Vira Haber

GÜNCEL Haberleri

Alman Mayın Arama Gemisi Fulda, Muhtemel Hürmüz Boğazı Görevi İçin Yola Çıktı
X-WATERS Antalya 2026 Uluslararası Açık Deniz Yüzme Yarışı, Nefes Kesen Mücadelelerle Tamamlandı
Mavi Vatan’ın Geleceği Antalya’da Konuşuldu: 25. Ulusal Denizkızı Kongresi Sektöre Yön Verdi
Zonguldak Limanı Çamur Nedeniyle Sarı Renge Büründü
Kadıköy Vapurunda Kaybolan Kadını Arama Çalışmaları Devam Ediyor