Ecevit İstanbul Kanal'ı böyle tanıtmıştı

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “Kanal İstanbul” projesini, 17 Ocak 1994’te o dönem DSP Genel Başkanı olan Bülent Ecevit gündeme getirmişti

Hürriyet Gazetesi’nin 18 Ocak 1994 tarihli sayısının birinci sayfasında “Ecevit’ten mega proje” olarak verilen haberde, dönemin DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit, DSP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Necdet Özkan’la birlikte düzenlediği basın toplantısında projeyi “İstanbul Kanalı Projesi” adıyla tanıtmıştı.   

Ecevit bu toplantıda Karadeniz iye Marmara’nın bir kanalla birbirine bağlanması için maga bir proje geliştirdiklerini açıklarken, proje için büyük bir finansman gerekmediğini de belirtmişti.

Ecevit, ikinci bir boğaz işlevi görecek kanalın iki ağzına limanlar kurulabileceğini ve serbest bölgeler oluşturulabileceğini söylemişti. Video görüntüleriyle projeyi tanıtan Ecevit, kanalın ise yap-işlet-devret yöntemiyle yapılabileceğini, finansmanın dış kredilerle sağlanabileceğini anlatmıştı.

Hürriyet

GÜNCEL Haberleri

Türkiye'nin 6’ncı Sondaj Gemisi Taşucu Limanı'na Yanaştı
Turkon Line Yenilenen Web Sitesi ile Dijital Deneyimini Güçlendiriyor
Jotun’un Yeni Ofisi, Çalışma Kültürünü Güçlendiriyor
Türkiye'nin 6'ıncı Sondaj Gemisi Mersin'e Ulaştı
Aliağa Limanlarında 73 Milyon Ton Elleçleme Yapıldı