EGD: Türkiye demokrasiye sahip çıktı

Ekonomi Gazetecileri Derneği, darbe girişiminin başarılı bir şekilde geri püskürtüldüğünü belirterek birlik olma zamanının geldiğini söyledi.

Ekonomi Gazeteciler Derneği tarafındna yapılan açıklama şu şekilde;

Ekonomi Gazetecileri Derneği olarak demokrasimize, halkın iradesiyle seçilmiş meşru hükümete, milli iradenin temsilcisi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ve topyekün millete yönelik bu alçakça darbe girişimini, millete ait silahlarla sivil insanların üzerine ateş açılması, kurumlara bomba atılması gibi hainlikleri  nefretle kınıyor ve lanetliyoruz. Türkiye, halkıyla, medyası, sivil toplum örgütü ve siyasetçisi ile hain saldırının karşısında dimdik durmuş, devletine, vatanına ve demokrasisine sahip çıkmıştır. Şimdi birlik ve kenetlenme zamanıdır.

Demokrasinin esas ve vazgeçilmez olduğunu belirtir; gerekçesi ve adresi ne olursa olsun her türlü vesayete karşı çıkmanın demokrasi mücadelesinin ve anlayışının olmazsa olmazı olduğunu ifade ederiz.

Yaşanan bu olaylar, medyada çok sesliliğin, basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünün de ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.

Darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, güvenlik güçlerimize Allahtan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

Saygılarımızla

Ekonomi Gazetecileri Derneği Yönetim Kurulu

ViraHaber.com

GÜNCEL Haberleri

Oltalar Birincilik İçin Denize Atıldı
Su Ürünleri Av Yasakları Kontrolü Sürüyor
Kadıköy’de Kanoya Çarpan Deniz Taksi Kaptanı Adli Kontrolle Serbest
18. Uluslararası Kemer Paris 2 Batığı Dalış Etkinliği Düzenlendi
Yargıdan İzmit Körfezi'nin Temizliğine Devam Kararı