En zengin CEO’dan iklim değişikliğiyle mücadeleye 10 milyar dolar sözü

ABD'li e-ticaret devi Amazon'un CEO'su Jeff Bezos, iklim değişikliğiyle mücadele için 10 milyar dolar bağışta bulunacağını açıkladı.

Servetinin 130 milyar doları geçtiği tahmin edilen dünyanın en zengin insanlarından biri olan ABD'li e-ticaret devi Amazon'un CEO'su Jeff Bezos, sosyal medya hesabı Instagram'dan yaptığı açıklamada iklim değişikliyle mücadelede bilim insanları, aktivistler ve sivil toplum örgütlerinin çalışmalarını desteklemek için 10 milyar dolar bağış yapacağını duyurdu.

İklim değişikliğin gezegen için en büyük tehdit olduğunu belirten Bezos, ''Hepimizin paylaştığı bu gezegendeki iklim değişikliğinin yıkıcı etkileriyle mücadele etmek için hem bilinen yolları güçlendirmek hem de yeni yollar keşfetmek için diğerleriyle birlikte çalışmak istiyorum.'' ifadesini kullandı.

Bezos, ''Dünyayı kurtarabiliriz ancak bunun için büyük şirketler, küçük şirketler, ulus devletler, küresel organizasyonlar ve bireylerin birlikte harekete geçmesi gerek. Dünya hepimizin ve onu gelin birlikte koruyalım.'' değerlendirmesinde bulundu.

Vira Haber

ÇEVRE Haberleri

Muğla Büyükşehir’den Gökova ve Göcek’te Kapsamlı Kıyı Temizliği
Belediye Başkanı Dalış Yaptı, Su Altından Müjdeyle Çıktı
Çanakkale Boğazı'nın Rengi Değişti; Avrupa Yakası Mavi Olarak Kaldı
Jeotermal Su Desteğiyle Tatlı Su Karidesi ve Balık Yetiştiriciliği Projesinde Üretim Başlıyor
TUI Junior Academy Türkiye, Kıyıların Korunması İçin Genç “Eko Şampiyonlar” Yetiştiriyor