Erdem'den Vali Ayyıldız'a ziyaret

Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem ve yönetim kurulu üyeleri Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız’ı makamında ziyaret etti.

Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem ve yönetim kurulu üyeleri Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşma yapan Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız’a görevinde başarılar dileyerek, çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Erdem, “Kdz. Ereğli gemi inşa sektöründe Türkiye’de Tuzla’dan sonra ikinci büyük bölgeyiz. Tuzla’da 30, Kdz. Ereğli’de ise 12 tersane faaliyette. Bu tersanelerden şimdiye kadar 150’ye yakın gemi ihraç edildi. 2008’deki kriz ile birlikte gemi inşaat sektöründe duraklama yaşandı. Kdz. Ereğli’de 2 tersane açık ve yapılmakta olan sadece 7 gemi var. Kriz bizi fena yakaladı. Sayın Başbakan’dan, sayın Ali Babacan’dan bu tersanelerin hayata geçirilmesi için ekonomik yardım istedik. Sayın Babacan karşı çıktı. Gayri Safi Milli Hasıla da payımız sektör olarak küçük. Erdemir’den sonra en çok işçi çalıştıran sektör biziz” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ise “Problem ve bakış açıları çözülmek için vardır. Sektörünüz hassas bir sektör. Dünyadaki ve ülkedeki her türlü ekonomik hareketlilikten çabuk etkilenen bir sektör. İşiniz zor” şeklinde konuştu.

Haber3

GÜNCEL Haberleri

Samsun Limanı Toz Duman
DEHUKAM Koordinatörlüğünde “Mavi Ekonomi Konsorsiyumu” Kuruldu
Lucien Arkas Sanat Merkezi Kapılarını Açtı İzmir’de Sanat Rotasının Yedinci Durağı
Genç Denizcilerin Mesleki Eğitimine Stratejik Destek
Mersin Limanı'nda 19 Kilo Kokain Ele Geçirildi, Vali Ekibi Tebrik Etti