Ermenek Hes Baraj Gölü'nde feribotla yolcu taşınacak

AK Parti Karaman Milletvekili Lütfi Elvan, Ermenek HES Barajı'nın su tutması ile birlikte ortaya çıkan ulaşım sorununun giderilmesi için baraj gölünde bir adet feribotun yolcu taşıyacağını bildirdi.

Elvan, yaptığı yazılı açıklamada, uygulama için projelerin hazırlandığını ve baraj gölünün her 2 tarafına iskele yapımı için çalışmaların başladığını belirtti.

İskelelerin bitmesi ile birlikte bir adet feribotun ilçeye geleceğini ifade eden Elvan, şunları kaydetti:

"Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü yetkilileri, geçtiğimiz günlerde Ermenek'e gelerek çalışmalara başladılar. İlk planda baraj gölüne iki adet iskele yapılacak. Gelen ekip iskelenin yerini belirledi ve nasıl bir iskele yapılması konusunda çalışmalar sürüyor. İskeleler yapıldıktan sonra, buraya bir adet feribot gelecek ve iki yaka arasında yolcu taşımacılığı yapacak. Böylece çok büyük bir eksiklik giderilmiş olacak ve ilçe halkının köyler arasındaki yolculuğu çok daha rahat olacak."

A.A.

GÜNCEL Haberleri

Mersin'den 100 Bin Yavru 'Caretta Caretta' Akdeniz'le Buluştu
Alanya’da Deniz Üzerinde Dev Hortum
Recep Düzgit: “İşimizi İyi Bileceğiz, Sözümüzde Duracağız, Denizi Ciddiye Almaya Devam Edeceğiz”
Deniz Kuvvetleri Günü’nde 15 Savaş Gemisi İstanbul Boğazı’ndan Geçti
Savaşın İzlerini Taşıyan VOLGA-4007 İsimli Gemi Trabzon Açıklarında