Erzakı biten gemi Bodrum'a sığındı

Ukrayna'dan yola çıktıktan sonra Yunan adaları yakınlarında mazotu ve erzakı biten kuru yük gemisi, Bodrum'daki Bağla koyuna sığındı.

Ukrayna'dan Mısır'a tahıl taşımak için yola çıkan özel bir şirkete ait "Nil-K İstanbul" isimli kuru yük gemisinin, Yunan adaları yakınlarında mazotu ve erzakı bitti. 2'si Ukraynalı 12'si Türk 14 personeli bulunan geminin kaptanı, gemiyi güçlükle Bodrum'daki Bağla koyuna getirerek demirledi.
Gemideki personel erzakının bitmesi nedeniyle aç kaldıklarını öne sürerek, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinden yardım istedi. Bunun üzerine 101 No'lu Sahil Güvenlik Komutanlığı botu geminin yanına giderek, bir rehberinde yardımıyla gemi personelinin ifadesine başvurdu.
Gemi Kaptanı Süleyman Karakuş, botla geminin bulunduğu bölgeye ulaşan gazetecilere yaptığı açıklamada, geminin yakıtının bittiğini bu nedenle Bodrum'a geldiklerini söyledi.
Geminin yakıtının pazartesi günü geleceğini belirten Karakuş, "Personel denizde kalma psikolojisi içinde hareket etti. Bayramı evlerinde geçirme özlemi içindeler. Denizde her zaman yakıtsız ve kumanyasız kalmak doğal. Deniz ve kara arasındaki iletişim mesafelidir ama biz yakıtımızı alacağız. Personel sıkıntımız yok" dedi.
Gemi personelinden H.N ise gemide 2 gündür ekmek bulunmadığını anlatarak, "Mazotumuz bittiği için jeneratör çalışmıyor. Geminin ışıkları yanmıyor. Su akmıyor. Her şey mazota bağlı. Sağolsun Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri bizlere yardımcı oluyor" diye konuştu.

A.A.

GÜNCEL Haberleri

Murat Boğ, DFDS Türkiye Lojistik Genel Müdürü Oldu
Orient Express VI Atabay Chalengers Ekibi, 14. TAYK-Eker Olympos Regatta’da “Büyük” Kupanın Sahibi Oldu
Haliç’in Tarihi Kıyısında Büyüyen Bir Regatta Deneyimi: DenizBank Tersane İstanbul Rowing Cup
TEKNOFEST Mavi Vatan’da 4 Günlük Muhteşem Coşku Sona Erdi
Mavi Yolculuk'ta Tekne Yerine Kabin Kiralama Seçeneği