Felaketi yakıtın türü önlemiş

KKTC Kalecik’te enerji santraline aktarım sırasında meydana gelen kazada yaklaşık 100 ton fuel oil denize sızdı. Kirlilik büyük korku yaratırken, doğa şartları ve yakıtın türü sızıntının bir çevre felaketine dönüşmesini engelledi.

KKTC Başbakanı Sibel Siber’in isteğiyle adaya giden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar da, sızan yakıtın 6 numaralı fuel oil olduğunu belirterek, “6 numaralı fuel oil suyla buluştuğunda sert bir tabaka halinde yüzeyde kalır. Dalganın da etkisiyle kirlilik karaya yönelmiş. Toplanması kolay oldu. Benzin olsaydı ürkütücü olurdu” diye konuştu.


Yrd. Doç. Dr. Burak Ali Çiçek, açık denizde petrol kalmadığını belirterek, “Sevindirici bir gelişme de hiç ölü fok, kaplumbağa ya da kuşa rastlamadık. 3 karabatak ve 1 martıyı temizleyerek doğaya saldık” dedi.

Gökhan KARAKAŞ

GÜNCEL Haberleri

Karadeniz Hırçınlaştı, Dalgalar 3 Metreye Yaklaştı
İMEAK DTO’nun Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Recep Düzgit Oldu
Palamut Bolluğu Çileye Dönüştü, Liman Balık Çöplüğüne Döndü
500 Metre Ağ Atan Kaçak Avcılar Vatandaş İhbarıyla Engellendi
Bosphorus Boat Show’un Tarihi Olumsuz Hava Koşulları Nedeniyle Değişti