FETÖ mağduru Vera Denizcilik çalışanları basın açıklaması yaptı

FETÖ yakını olduğu iddia edilen Vera Denizcilik’in çalışanları emeklerinin karşılığını alamadığı için şirketi protesto etti.

Koşuyolu-İstanbul'da bulunan şirket binası önünde toplanan Vera Denizcilik çalışanları ortak basın açıklamasında bulundu. Yapılan basın açıklamasında şirketle ilgili uluslararası ihlallerin sürekli olarak tekrarlandığı vurgulandı.

Vera Denizcilik'in deniz personeli tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Basına ve Kamuoyuna

Değerli deniz emekçisi arkadaşlar, Vera Denizcilik şirketi ve FSM-MSV-VMV-V&V-SF Shipping gibi paravan şirketleri 2007 yılında Mustafa Dalgın ve FETÖ örgütü tarafından kara para aklamak amacı ile kurulmuştur ve merkez ofis olarak İstanbul’da bulunan Vera Denizcilik şirketi tarafından yönetilmiştir.

Şirketin başına FETÖ cemaati tarafından bir kişi genel müdür olarak konulmuştur ancak bu kişi görev yaptığı süre içerisin de şirketin 1,5 milyon dolar parasını çeşitli yollarla zimmetine geçirmiştir Vera Denizcilik şirketi bu kişiyi mahkemeye verememiştir FETÖ ve cemaat ilişkileri ortaya çıkar diye sadece Vera Denizcilikteki genel müdürlük görevine son vermişlerdir Vera Denizcilik şirketi kara para aklama işlemlerinde Bank Asya ve Albaraka bankalarını kullanmışlardır ayrıca Marshall adalarında bulunan bir adres üzerinden 5 ayrı denizcilik şirketi bulunmaktadır. Bu şirketler aracılığı ile kara parayı rahatlıkla yurt dışında aklıyorlardı 2014 yılından sonra ülkemizdeki mevcut hükümet ve FETÖ çatışması sonrasında Vera Denizcilik şirketi personel maaşlarını ödemekte sorun yaşamaya başladı ancak yine bu koşullarda Vera Denizcilik şirketi bünyesine M/V ORUÇ REİS gemisini peşin para ödeyerek satın aldı. Aynı anda da personelin maaşlarını ödememeye başladı. Gemileri her gittikleri limanlarda personel tarafından ITF yapılıyordu maaşlarını almak için.

  1. Uluslararası kanunlar ihlal edilerek Vera Denizcilik şirketi gemilerinden bilinçli ve kasıtlı olarak yağlı kirli ve zehirli atıklar zorla ve tehdit ile denize atılıyordu.
  2. Vera Denizcilik şirketinin gemilerinde çalışma şartları ve iş ve güvenliği uluslararası şartlarda olmadığı için çalışan personel çeşitli iş kazalarına maruz kalıyordu.
  3. Vera Denizcilik şirketinin gemilerinde personel haklarını aradıklarında gemi kaptanları ve başmühendis tarafından sahte gerçek dışı tutanaklar ve iftiralara maruz kalınıyordu ve işten atılıyordu.
  4. Vera Denizcilik şirketinin gemilerinde uluslararası yasaları ihlal ederek mesleki yeterlilikleri olmayan bazı gemi personeline sahte belge düzenletip Panama ülkesinden kaptan veya makine mühendisi ehliyeti çıkarttırıp bu sahte ehliyetlerle gemilerinde çalıştırıyorlardı.
  5. Vera Denizcilik şirketinin gemilerine gelen PSC'ler genellikle rüşvet aldıkları için gemideki birçok sorunu görmezden geliyorlardı böylece gemi personelinin can güvenliklerini tehlikeye atıyorlardı.
  6. 2016 yılının şubat ayında M/V El Conder Pas Gemisi Fas’ta tutuklandı gemi personeli arkadaşlarımız aç susuz kaldılar aylarca maaş alamadılar bazı arkadaşlarımız Türk Konsolosluğunun yardımı ile Türkiye’ye dönebilmiştir ve gemi bu ülkede bağlı bulunmaktadır.
  7. 2016 yılında M/V Santa Pasific gemisi Kıbrıs Rum Kesiminde bağlandı maaşı ödenmeyen gemi personeline Rum Kesiminde bulunan ITF yardımcı oldu ve burada mahkeme yolu ile bu gemi 17.11.2016 tarihinde satıldı. Rum Kesiminde yapılan mahkemelerin hiç birine Vera Denizcilik şirketi ve paravan şirketleri katılmamıştır.
  8. 2016 yılında M/V Oruç Reis gemisi İtalya açıklarında jeneratörlerin arıza yapması nedeniyle mahsur kalmıştır.  Günlerce gemi personeli arkadaşlarımızın can güvenlikleri tehlikeye atılmıştır bu gemiye de günlerce Vera Denizcilik şirketi sahip çıkmamıştır sonunda İtalyan yetkilileri bu gemiyi römorkör ile limana çekmiş gemide 3 personel bırakmış geri kalan tüm personeli ülkelerine göndermiştir bu gemide hala İtalya da bağlı bulunmaktadır.
  9. Vera Denizcilik şirketi gemileri şikâyet etmek isteyen ITF yaparak parasını alan ve gemiden ayrılan arkadaşlarımızı yazılı ve sözlü olarak tehdit ediyor ve ettiriyorlardı.
  10. Vera Denizcilik şirketi hakkında bu kadar yasaları ihlal ettikleri konusunda Türkiye Cumhuriyeti savcılarına şikâyette bulunmama rağmen dava açılmamıştır.
  11. Vera Denizcilik şirketi sahibi Mustafa Dalgın hakkında FETÖ cemaat ilişkileri konusunda şikâyette bulunduğumuz halde bugüne kadar bir işlem yapılmamıştır.
  12. Mustafa Dalgın gemilerde çalıştırdığı personelin maaşlarını ödemezken 03.07.2016 tarihinde İstanbul da ISTMALL adı altında yeni bir iş yeri açmıştır.
  13. 15.07.2016 tarihindeki FETÖ darbe girişimi başarısız olunca 26.07.2016 tarihinde Vera Denizcilik şirketi binasını satılığa çıkarmıştır.
  14. 29.07.2016 tarihinde İstanbul da Anadolu Ticaret Mahkemesine iflas başvurusunda bulundu.
  15. 02.08.2016 tarihinde FETÖ'cu mahkeme tarafından Mustafa Dalgının iflas istemi kabul edildi.
  16. 06.09.2016 tarihinde iflas istemi ve kararı şüpheli bulunduğundan dolayı iflas istemi kabul edilmedi.
  17. Mustafa Dalgın gemide çalışıp ayrılan personelin çoğuna karşılıksız çek ve senet vererek arkadaşlarımızı dolandırdı.
  18. Türkiye Cumhuriyeti kanunlarını ve Mahkemelerini hiçe sayan umursamayan Mustafa Dalgın Vera Denizcilik ve paravan şirketleri adına açılan hiçbir mahkemeye katılmadı.
  19. Biz deniz emekçilerini mağdur edenler dolandıranlar FETÖ'cu oldukları halde bugün yine lüks arabalara biniyorlar milyon dolarlık villalarda oturuyorlar hala emekçi arkadaşlarımızı tehdit ediyorlar.

ViraHaber.com

Deniz Haber Ajansı - Deniz Haber - Deniz Haber Tv Haberleri

KOSDER, BASIN BİLDİRİSİ YAYIMLADI
ALTIN ÇIPA’DA HAKKI ŞEN' E BAŞARI ÖDÜLÜ
Sürü Halinde Yüzen Kalabalık Bir Aile!
Irma kasırgası, ABD'de korkuya neden oldu
Tatilcilerden Dev Türk Bayraklı Kutlama