Fırtına hamsi fiyatını vurdu

Karadeniz'deki şiddetli fırtına hamsinin kilosunu 15 liraya kadar yükseltti. Fırtına devam ederse önümüzdeki günlerde hamsinin fiyatı daha da artacak

Karadeniz'de etkili olan fırtına nedeniyle Giresun'da hamsinin kilosu 15 liraya yükseldi.  

Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, yaptığı açıklamada, Karadeniz'de birkaç gündür etkili olan fırtına nedeniyle balıkçı teknelerinin hamsi avı için denize açılamadığını söyledi. 

Ekim ayı ortalarından sonra palamut avının azalmasıyla balıkçıların hamsiye yöneldiğini dile getiren Arslan, "Özellikle hamsi sürülerinin Doğu Karadeniz'e akın etmesiyle hamsi avı bollaşmıştı. Ancak birkaç gündür fırtına nedeniyle hamsi avı yapılamıyor" dedi. 

Arslan, Giresun'da balıkçı tezgahlarında hamsinin kilosunun 15 liradan satıldığını anlatarak,  "Bollaşan av nedeniyle Giresun'da hamsinin fiyatı 5 liraya kadar inmişti.  Fırtına nedeniyle balıkçı tekneleri denize açılamadığı için fiyatlar olumsuz etkilendi. Bugün balıkçı tezgahlarında hamsinin fiyatı 15 lirayı gördü. Eğer fırtına devam ederse önümüzdeki günlerde hamsinin fiyatı daha da artacaktır" diye konuştu.  

virahaber.com

BALIKÇILIK Haberleri

Çanakkale'de 525 Kilo Balığa El Konuldu
İstanbul’da 2 Ton 350 Kilogram Kaçak Midye Ele Geçirildi
Samsun’da 200 Kilo Kaçak Midye Ele Geçirildi
Yalova Açıklarında 4 Metre Uzunluğunda Köpek Balığı Ağa Takıldı
Karadeniz'de Hamsi Bereketi Diğer Balık Türlerini De Canlandırdı