Fısıltılar Euro'yu vurdu

Euro bölgesinde, Yunanistan'ın birlikten çıkmak istediği ve Alman yetkililerin de bu durumu değerlendirmek için Lüksemburg'da gizli bir toplantı yaptıkları yönündeki haberler, euronun Cuma günü sert bir düşüşle kapatmasına neden oldu.

Alman Spiegel Dergisi'nin internet sayfasında yayımlanan haber, Euro'nun dolar karşısında yüzde 1.2’lik değer kaybı yaşamasına ve 1.4347 seviyesine gerilemesine neden oldu. Yayımlanan haberde, Yunanistan’ın eurodan çıkıp, kendi para birimine geri dönmek istediği belirtilmişti.

YETKİLİLER YALANLADI

Reuters haber ajansına konuşan bir kaynak, Alman Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble ve yardımcısının Lüksemburg’a Yunanistan’ın durumunu tartışmak için gerçekleşen bir toplantıya katılma amacıyla geldiğini söylese de Euro bölgesi Başkanı Jean-Claude Juncker’in sözcüsü, bu Cuma ya da hafta sonu için Yunanistan’daki borç krizini tartışmak adına herhangi bir toplantının düzenlenmediğini açıkladı. Sözcü aynı zamanda, Spiegel’de yayımlanan haberi de yalanladı.

Diğer yandan MarketWatch’a konuşan bir Yunan yetkili, Yunanistan’ın Eurodan çıkarılması yönünde çıkan haberlerin absürd olduğunu, Yunanistan böyle bir şey istese bile birlik içinde böyle bir mekanizmanın henüz geliştirilmediğini belirtti.

Hürriyet

GÜNCEL Haberleri

Türkiye'nin 6’ncı Sondaj Gemisi Taşucu Limanı'na Yanaştı
Turkon Line Yenilenen Web Sitesi ile Dijital Deneyimini Güçlendiriyor
Jotun’un Yeni Ofisi, Çalışma Kültürünü Güçlendiriyor
Türkiye'nin 6'ıncı Sondaj Gemisi Mersin'e Ulaştı
Aliağa Limanlarında 73 Milyon Ton Elleçleme Yapıldı