Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Ölümünün 87. Yılında Saygıyla Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 87’nci yıldönümünde, ülke genelinde dualar yükseldi, saat 09.05’te hayat bir dakikalığına durdu.

Sabah saatlerinde sirenlerin çalmasıyla birlikte kamu kurumlarından evlerine, iş yerlerinden sokaklara kadar milyonlar “Ata’ya saygı” duruşuna geçti. Yurt genelinde bayraklar yarıya indirildi ve halk, elinde bayrak veya Atatürk portresiyle Anıtkabir’e ve bulundukları alanlara akın etti.

Anıtkabir’de düzenlenen devlet törenine devlet erkanı, siyasi parti liderleri, yüksek yargı organları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Mozoleye kırmızı-beyaz karanfiller bırakılırken saat 09.05’te saygı duruşu ve İstiklâl Marşı eşliğinde Atatürk için dualar edildi.

Bu anlamlı gün vesilesiyle herkes bir kez daha “Ata’ya şükran” duygusunu dile getirirken, Türkiye’nin dört bir yanında “Ruhu şad olsun” sözleri yankılandı.

GÜNCEL Haberleri

Kırgız Heyet Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Mavi Bayrak Deneyimini İnceledi
Bodrum Limanı’na Aynı Gün İki Kruvaziyer: "2 Bin 583 Turist Geldi"
Akdeniz’deki Dev Av Tamamlandı: Türk Balıkçı Gemileri 3 Bin Tonluk Orkinos Kotasıyla Yurda Dönüyor
Almanya Hürmüz Boğazı'ndaki Muhtemel Mayın Temizleme Görevi İçin Bölgeye 2 Gemi Yolladı
Ayden Marine’den Deniz Temizliğinde Yerli ve Akıllı Çözüm