Gemide TSK'ne ait silahlar bulundu

Türkiye'den yola çıkıp Libya'ya gittiği ileri sürülen Saint Vincent bandıralı Alexandretta adlı gemi, üç gündür Yunanistan'ın Volos Limanı'nda bekletiliyor.

Yük gemisinde üç konteyner Kalaşnikof, roketatar ve tabanca bulundu.

Yunan makamları, Türkiye'den hareket ettiği ileri sürülen ve Libya'ya giden St Vincent bandıralı "Alexandretta" adlı yük gemisini üç gündür Volos şehri limanında bekletiliyor.

Gemide yapılan aramada üç konteyner dolusu kalaşnikof, Dragunov tipi tüfekler, RPG-7 roketatar ve tabancalar bulundu.

Yunan medyasına göre, Türkiye'nin meçhul bir limanından hareket eden ve yakıt ikmali için Volos'un Asteria Agrias sahilindeki limana yanaşan 'Alexandretta'nın çimento yüklü olmasına rağmen üç konteyner de silah taşıdığı tespit edilince Yunan Dışişleri, Maliye ve Deniz Ticaret bakanlıkları haberdar edildi.

İddiaya göre söz konusu silah ve cephaneliğin Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından da kullanıldığı belirlendi ve Yunan İstihbarat Teşkilatı da devreye girdi.

virahaber.com

GÜNCEL Haberleri

Mavi Liste 11 Ekim’e Giden Rotaya Dört Zaferle Başladı
Malezya'nın Yeni Deniz Gücü Kocaeli'de Suya İndi
Arabalı Yolcu Gemisinde Yangın Tatbikatı
Çamur İçinde Kıvranan Balıklar İçin Tanker Tanker Su Taşındı
Sinop'ta 9 Ayda 182 Ton Midye Hasadı