Gerektiğinde sessiz çalışacak

Eco Marine Power tarafından Aquarius Bahri yenilenebilir enerji (MRE) tasarımını kendine merkez alarak üreteceği insansız deniz aracının geliştirilmesine başlandı.

Tasarım konsepti AquariusUSV olarak isimlendirildi. Geliştirilen aracın bir çok görevde kullanılabileceğini belirten yetkililer, bunların içinde sahil devriyesi, araştırma ve engelleme gibi sahil şeridi görevleri bulunurken mayına karşı tedbirleri ve denizaltı ile savaş (ASW) gibi açık deniz görevlerin de bulunduğunu ilettiler. Gemi ayrıca okyanusta gerçekleştirilen bilimsel araştırmalarda da kullanılabilecek.

Çalışma bölgesini azamiye çıkarmak için, AquariusUSV Eco Marine Power’in Aquarius MRE sistemi için üretilen EnergySail teknolojisi ile birlikte bir çok yeni tasarım konseptini deneyecek. Diğer birçok USVlerin aksine, AquariusUSV güneş ve rüzgar enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynaklarından yakıt tüketimini azaltmak için elden geldiğince kullanacak. Bu yenilenebilir enerji kaynakları geminin gerektiği zaman neredeyse sessiz bir şekilde çalışmasını sağlayacak.

AquariusUSV’nin ana tasarımının 2012 ortasında bitmesi bekleniyor ve geminin ölçekli model prototipinin test edilmesi 2013 yılında gerçekleşterilmesi planlanıyor.

denizhaber.com.tr

GÜNCEL Haberleri

Göcek Koy Yönetim Sistemi'nde Yürütmeyi Durdurma Kararı
Kürek Sörfüne Çıktılar, Ölümden Döndüler
Göcek Halk Plajı’nda Deniz Dibi Temizliği Tamamlandı
UTİKAD Adayı Ozan Durak Avrupa Birincisi Oldu
ABD İran'da Balıkçı İskelesini Vurdu: 3 Ölü, 15 Yaralı