GİSBİR 48. Olağan Genel Kurul Toplantısı

Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) 48'nci Olağan Genel Kurul Toplantısı, GİSBİR Genel Merkezi'nde yapılıyor

Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) 48'nci Olağan Genel Kurul Toplantısı, GİSBİR Genel Merkezi'nde yapılıyor. Üye tersanelerin katılımıyla GİSBİR Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen Genel Kurul toplantısı Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları  ve tüm şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ve İstaklal Marşının okunmasıyla başladı.

GİSBİR genel sekreterinin açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda Divan heyeti seçimi yapıldı. Divan Başkanlığına Muhsin Divan seçilirken, Başaran Bayrak ise divan Başkan Yardımcısı oldu. Ragıp Kahraman’ın divanda yazman üye olarak belirlenmesinin ardından faaliyetlerin anlatıldığı bir video yayınlandı.

GİSBİR 48. Olağan Genel Kurul Toplantısında Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu’nun faaliyetlerinin onaylanmasının ardından Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran kürsüye gelerek Haziruna şükranlarını sunup arkadaşlarına da teşekkür etti.

Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) 48'nci Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda Murat Kıran’ın kısa teşekkür konuşmasının ardından 2018 yılı tahmini bütçesi okundu 2018 yılı tahmini bütçe oy birliği ile kabul edildi.

2018 yılı tahmini bütçenin kabul edilmesinin ardından tek listenin bulunduğu dernek organlarının seçimine geçildi. Divan Başkanlığına teslim edilen liste oy birliği ile kabul edildi.

GİSBİR 48'nci Olağan Genel Kurul Toplantısında  dilek ve temennilerde söz alan Adil Erkoç, bütün STK’ların öncelikli amacı üyelerinin sorunlarını devlete götürerek köprü vazifesi görülmesini sağlamaktır dedi. Adil Erkoç  sözlerine şöyle dem etti:  Şirketlerin dertlerini devlete doğru götürmeleri için bunu GİSBİR aracılığı ile yapmak daha doğru olacaktır. GİSBİR’in sektör için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Katma değerimiz yüksek biz güçlü olarak devletin önüne gitmeliyiz’’ Erkoç DTO’nun yeni yönetimini kutlayarak sözlerini tamamladı.

Daha sonra kürsüye gelen Başaran Bayrak Deniz Ticaret Odası seçimleriyle sözlerine başladı. Seçimlerde ‘Mavi Liste’nin seçimi kanadığına vurgu yapan Bayrak Deniz Ticaret Odası için GİSBİR’in çok önemli olduğunu söyledi.

Başaran Bayrak  DTO’da 5 nolu komitede gemi insanlarını temsil ettiklerini belirterek DTO adına  GİSBİR Genel Kurulu’nu kutladı.  genel kurulunu tebrik etti.

Murat Kıran’ın,  Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın da katıldığı DTO Meclis toplantısında sorunları çok ince bir uslupla dile getirdiğini belirtti ve yeni iş gücü kazanımında sorunlar olduğunu bunun için çalısmalar yapılması gerektiğini söyledi.

Başaran Bayrak’tan sonra kürsüye çıkan isim  Celal Çiçek Oldu. Çiçek koster filonun yenilenmesi konusunda bir çalışma yaptığını ve  bu cçalışmayı Başkana sunacağını açıkladı.

Çiçek ayrıca  bu sektörün enflasyon rakamlarının düşmesinde kilit bir sektör olduğunu belitti. Enflasyonun yüzde 32 sinin yiyecek gıda ve ulaştırma olduğunu belirterek hepsinde bu sektörün yer aldığını vurguladı.

Celal Çiçek koster projesinde 10 yıldır yol alamadıklarını belirterek meyve ve sebzelerin kişin soğukta yazın sıcakta kamyonlarla taşıdığını 4 de 3’ünün yolda çürüdüğünü bunu denizcilik sektörünün önleyebileceğini söyledi.  Ön soğutma yapmadan yiyeceklerin taşınmaması gerektiğini açıklayan Çiçek  ‘’koster filomuz mutlaka yenilenmeli ve tersanelerimize de bu sayede katkı sağlanmalıdır’’  dedi.

GİSBİR 48. Olağan Genel Kurul Toplantısında son olarak  Murat Kıran son olarak söz aldı

Herkesi selamlayarak söze başlayan Murat Kıran ‘bir hatırlatma yapmak istiyorum. Geçmişte sizlerin oyları ile geldik eskiden 1/100 binlik imar planlarında yoktuk şimdi bunu tekrar koydurduk’ dedi.

Konuşmasında başbakana, bakana, müsteşara, bürokratlara teşekkür eden Kıran ‘’ Tespit ve taleplerimizle doğru davrandık devlete doğru talep ve tespitlerle gittik. Kendi özel işimiz için gitmedik sektörü asgari müşterekler de birleştirdik ve sorunları ve öyle Ankara’ya taşıdık. Benim üyem Hüseyin Mengi’nin sorunu vardı. lakin bu onun kişisel sorunu. Bunu GİSBİR’le  çözemeyiz, ama bireysel olarak uğraştım ve çözmeye çalıştım’’ dedi.

Konuşmasında Deniz Ticaret Odası seçimlerinde  her iki tarafa da eşit mesafede bulunacaklarına dair yönetim Kurulu kararı aldıklarını belirten Murat Kıran GİSBİR TV’de yanlı bir yayını kaldırttığını da açıkladı. Ve kendilerinin adaletli davrandıklarına vurgu yaptı.

İnsanların bulundukları konumun asla karşı tarafa silah olarak kullanmaması gerektiğini söyleyen Kıran ‘’Eğer herşey kanuna uygunsa Ankara’dan alamayacağınız izin yoktur. Evrak eksik olursa işiniz olmaz abesle iştigal etmeyelim. İşletme belgesi izinleri için asgari müşterekte anlaştık. En büyük sorun rıhtım ve iskeleler için testlerin yapılması için kolaylık sağlanması için çalışıyoruz. Başbakan’ın himayesinde bir sektör olduğumuzu unutmayalım. GİSBİR,  yönetime geldiğimiz günden beri bir kuruş yardım almamıştır. Yaptığımız en hayırlı işlerden biri de kurumsallaşma adına komisyonlarımızın olması şu anda 6 komisyonumuz var. Yeterli mi, tabiki değil…’’ dedi

‘İnsan kaynakları ve iş ve işçi sağlığı komisyonlarının yeni kurulduğunu belirten Murat Kıran bu komisyonların önemine vurgu yaptı.

Gemi inşa sanayinin gerek yeni inşa gerek tamir bakım için planl  büyümesi gerektiğni de açıklayan Kıran konuşmasını şöyle sürdürdü: Çünkü 2008’ den sonraki hale düşmememiz lazım. Bugün şöyle bir tehlike var. Belki bazı arkadaşlar bana kızabilir. Sektörü tamir bakım ayakta tutuyor deniliyor.  Toplam 7 bin metre havuzumuz var, ortalama 2017’de 21 buçuk milyon dwt gemi elleçlemişiz 2017 de 1400 adet gemi. 140 metre boydan 56 gemi demektir. Havuzlanan bir geminin inmesi çıkması ortalama 7 gündür. 56 gemiyi 53 hafta ile çarparsak 2800 kapasitemiz var. Kısaca bu  kapasiteye ulaşmamız lazım.’’

Konuşmasında kalkınma planına nasıl girdiklerini de açıklayan Murat Kıran 3-4 sene önce Kalkınma bakanına gittiklerini  kendilerini anlatamadıklarını ve belirterek Bakanlık’tan yardımcı olması için ekip istediklerini  açıkladı ve sözlerine şöyle devam etti: ‘’Bize ekip verin dedim bize yardım etsinler dedim, görevlendirme yaptılar. Böylece  11. Kalkınma  Planına gemi inşa sanayi girdi.’’

Sektörü şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada uluslararası platformlarda tanıtmaya devam edeceklerini söyleyen Murat Kıran,  bu sektördeki tüm paydaşları bir araya getirmek anlamında Yalova’da daha aktif olacakları müjdesini de verdi.

Konuşmasının sonunda yeni yönetimi seçen genel kurula teşekkür eden Kıran son olarak yanlış algıyı kırmak için yabancı ülke insanlarının Türkiye’ye getirilmesi gerektiğini açıkladı ve  ‘ülkemizle ilgili yanlış algıyı ortadan kaldırmamız lazım. Bunun için Deniz Ticaret Odası  ile birlikte hep beraber çalışacağız’’ dedi.

Murat Kıran dada sonra birlikte görev yaptığı  yönetim kurlu üyelerine teşekkür etti. Genel Kurulda  eski komisyon üyesi Hüseyin Mengi , Başaran Bayrak, Muhsin Divan ve Celal Çiçek ve bazı danışma kurulu üyelerine plaket verildi. bulunduğu  danışma kurulu üyelerine  plaket verildi.

















Vira Haber

GÜNCEL Haberleri

Yurt Genelinde Yağışlar Bir Hafta Boyunca Etkili Olacak
Kalamış’ta Deniz Taksi ile Kano Çarpıştı
Havalar Isındı, Uzmanından 'Boğulma' Uyarısı Geldi
Balıkesir Açıklarında 19 Düzensiz Göçmen Yakalandı
Hayvansal Ürün İhracatından Milyonlarca Döviz Türkiye Ekonomisine Girdi