Göçmen Kaçakçısı Türk Kaptana Tarihi Ceza

Muğla'nın Bodrum ilçesinden İstanköy (Kos) Adası’na 4 metrelik sürat teknesi ile göçmenleri kaçırırken batıran ve iki küçük çocuğun ölümüne neden olan 51 yaşındaki Türk kaptan M.Z. ye tarihi ceza verildi.

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Akyarlar Mahallesi yakınlarından 4 Kasım 2015 tarihinde saat 23.35 sıralarında  4 metrelik sürat teknesine bindirdiği 10 Suriyeli ve 5 Iraklı göçmeni  6 mil uzaklıktaki İstanköy (Kos) Adası'na geçirirken adaya 1 mil kala aşırı hız ve yük nedeniyle teknenin batması sonucu meydana gelen olayda 13 göçmen kurtarılmış 4 ve 3 yaşlarındaki iki Suriyeli çocuk yaşamlarını yitirmişti. 4 yaşındaki Suriyeli çocuk bulunmuş, 3 yaşındaki kardeşi ise tüm aramalara rağmen bulunamamıştı.

15 KEZ MÜEBBET VE 1 MİLYON 400 BİN 500 EURO PARA CEZASI

Olaydan sonra İstanköy Adası'na götürülen göçmenler arasında bulunan 51 yaşındaki Türk kaptan M.Z.'nin 4 yıl süren yargılanması Rodos Ağır Ceza Mahkemesi'nde sona erdi. M.Z. ‘nin mahkemede tekneyi kendisinin değil bir Suriyelinin kullandığı yönündeki iddiaları kabul edilmedi. Kaptan M.Z. 15 kez müebbet ve 1 milyon 400 bin 500 Euro para cezasına çarptırıldı.

GÜNCEL Haberleri

Karadeniz’deki Gemi Saldırıları ICS Aracılığıyla BM Güvenlik Konseyi’ne Taşındı
Türk Yüzücü Ece Demir, Amerika'da Tarihe Geçti
Türk Somonu Üretim Alanları Denetlendi
Trabzon'da Palamut Bereketi: 1 Eylül'den Bu Yana Bin 300 Ton Palamut Avlandı
13 Hafta Boyunca Gözlerini Denizden Bir An Bile Ayırmadılar