Güllük Körfezi için imza

Çevreci “outdoororacle.com.” sitesi kirlilik yaşanan Güllük Körfezi’nin temizlenmesi için internette imza kampanyası başlattı.


2007 yılında yaşanan binlerce balık ölümüyle gündeme gelen Güllük Körfezi’nde kirlilik boyutuna dikkat çekmeye çalışan ve çevrecilerin oluşturduğu “outdoororacle.com.” adlı internet sitesi imza kampanyası düzenledi. Sitenin ana sayfasında düzenlenen kampanyada toplanan imzalar, Cumhurbaşkanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı, Muğla Valiliği, ÇED Planlama Genel Müdürlüğü gibi kurumlara aynı anda gönderiliyor.

Ege Denizi’nin en güzel koylarını da içinde barındıran körfez, özellikle yaz aylarında yat akınına uğruyor. Güllük Körfezi içerisinde yer alan Asin ve Mandalya iç körfezleri nesilleri tükenmek üzere olan bir çok narin bitki, yosun, kaya mercanı, balık, deniz kaplumbağasının da içlerinde bulunduğu türlere ev sahipliği yaparak, biyolojik çeşitliliğin yoğun bir şekilde gözlemlendiği özel bir havza olarak biliniyor.

Sitede düzenlenen imza kampanyasında “Sorunlar nasıl çözülür” başlıklı kısımda “Kafesler ve çiftlik alanları minimum derinlik 50 m., en yakın kıyıdan uzaklık minimum 1 deniz mili olacak şekilde açık denizlere taşınmalı, kafesler periyodik olarak yer değiştirilerek derinlikten bağımsız bentik alanı tahrip etmeyecekleri garanti altına alınmalıdır. Çevre pazarlık konusu edilmemelidir. Çiftliklerden arınan bölgelerde deniz suyu temizlense dahi, yok olan türlerin bir daha geri gelmeyecekleri bilinmelidir” ifadelerine yer veriliyor.

ÇEVRE Haberleri

Suların Çekildiği İztuzu Plajı'nda Antik Tuz Tesisi Ortaya Çıktı
İstanbul Barajları Alarm Veriyor
Dicle Elektrik 220 Ton Trafo Yağının Doğaya Karışmasını Önledi
İstanbul'da Barajların Doluluk Oranları Korkutan Seviyede
Korunan Sahilde Kum Zambakları Çiçek Açtı