Haliç'te Haç Çıkarma Töreni

Hristiyan inancına göre Hz. İsa'nın vaftiz edilişinin 2023. yıl dönümü, Fener Rum Patrikhanesi'nde düzenlenen ayin ve Haliç sahilindeki denizden haç çıkarma töreniyle kutlandı.

Kadıköy Metropoliti Emmanuel Adamakis, patrikhane içindeki Aya Yorgi Kilisesi'nde düzenlenen töreni yönetti. Fener Rum Patriği Bartholomeos'un da katıldığı ayin sabah 09.00'da başladı. Ayine katılanlar mum yakarak, dua etti.

Kilisedeki törenin ardından Bartholomeos ile ayine katılanlar, Haliç sahiline yürüdü.

Patrik Bartholomeos buradan suya haç attı. Atılan haçı çıkarmak için 20 kişi denize girdi. Girit Adası'ndan gelen Thanos Apostolakis bu yıl haç çıkarmayı başaran kişi oldu. Apostolakis, bu törene ilk kez katıldığını ve çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Tören sırasında deniz polisi ve sahil güvenlik ekibi 2 tekneyle güvenlik önlemi alırken, çok sayıda kişi töreni takip etti.

Balat'taki törenin yanında eş zamanlı olarak Samatya, Yeşilköy, Büyükada ve İstanbul Boğazı'nda da haç çıkarma törenleri yapıldı.

GÜNCEL Haberleri

Ege Denizi'nde Kuvvetli Fırtına Uyarısı
Çanakkale’de 29 Kaçak Göçmen Yakalandı
Mavi Ekonomi Davos Gündeminde: Türk Girişimi NESEA’dan Denizlere Restoratif Dokunuş
Bodrum-Kaş Arasında Denizlerde Fırtına Uyarısı
Denizli’nin Ocak Ayı İhracatı 370 Milyon Dolar Oldu