Hassas burun “Bone”

Keskin burnu ve emirlere itaat konusunda idarecisiyle Sahil Güvenlik'in vazgeçilmezi olan Bone, uyuşturucuya geçit vermiyor.

Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı emrinde bulunan narkotik ve psikotrop madde arama köpeği "Bone", uyuşturucuyla mücadelede önemli rol oynuyor.

Bölge Komutanlığında 2012'de göreve başlayan 8 yaşındaki Belçika Malinois cinsi köpek "Bone", deniz yetki alanlarında, limanlarda adli ve önleyici aramalar icra ederek, hassas koku alma özelliği sayesinde saklanan uyuşturucuyu kısa sürede tespit ediyor.

Bone’nin burnundan kaçmayan zehirli maddeler

Güvenlik güçlerinin en büyük yardımcısı olan "Bone", görev yaptığı sürede 1 milyon 722 bin 112 kök Hint keneviri, 25 kilo 223 gram kubar esrar, 50 ecstasy ve çok sayıda sentetik uyuşturucu hapın ele geçirilmesini sağladı.

Köpek idarecisi Uzman Çavuş Emre Baloğlu, mesaisini Bone ile geçirerek göreve her zaman hazır bulunmasını sağlıyor.

Gemi aramalarında Bone'nin hassas burnuyla kendilerine önemli destekte bulunduğunu vurgulayan Baloğlu, şunları kaydetti:

"Şüpheli bulunan bir gemi aramasında öncelikli olarak izlenecek yol, planının incelenerek gemi ile plan arasında herhangi uyuşmazlık olup olmadığına bakmaktır. Narkotik ve psikotrop maddeler, genellikle planda bulunmayan, gemide sonradan oluşturulmuş gizli bölümlerde saklanmaktadır. Bu nedenle saklı mahalleri tespit ederek dedektör köpeklerimizi yönlendirebilmek, operasyonun başarılı olabilmesi açısından çok önemlidir."

Vira Haber

GÜNCEL Haberleri

Yurt Genelinde Yağışlar Bir Hafta Boyunca Etkili Olacak
Kalamış’ta Deniz Taksi ile Kano Çarpıştı
Havalar Isındı, Uzmanından 'Boğulma' Uyarısı Geldi
Balıkesir Açıklarında 19 Düzensiz Göçmen Yakalandı
Hayvansal Ürün İhracatından Milyonlarca Döviz Türkiye Ekonomisine Girdi