Haydarpaşa otel olmaktan kurtuldu!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Haydarpaşa Garı'nın otel olmayacağını söyledi.

Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen, Erzincan'ın 95. Kurtuluş Yıldönümü Şenlikleri'ne katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, gazetecilerin köprü ve otoyolların özelleştirilmesi sürecine ilişkin sorularını cevapladı.

Yıldırım, ''Başbakanımızın görüşünden sonra bizim fazla bir görüş ilave etmemize lüzum yok. Doğrudur. Halka arz opsiyonu da dahil, yeni süreçte Özelleştirme İdaresi çalışmalara başlayacaktır'' diye konuştu.

Haydarpaşa Garı'nı da içerisine alan projeye ilişkin bir soru üzerine ise Yıldırım, ''(Haydarpaşa'da) Sorun yok. 2006'dan beri çalışılıyor. Her türlü süreçten geçti. Belediyelerden geçti. İtiraz süreçleri de sona erdi. Haydarpaşa'nın, bölgenin doğal yapısını koruyacak, tarihi değerlerini muhafaza edecek ve fazla yoğun yapılaşmaya izin vermeyen, tarih ve tabiat varlıklarını koruma kurullarının da onayladığı proje gerçekleştirilecek. Haydarpaşa Garı otel değil, halka açık olarak devam edecek'' ifadelerini kullandı.

virahaber.com

GÜNCEL Haberleri

Kumbahçe Sahilinde İşgalden Temizleniyor
Antalya'da Düzensiz Göçmen Botu Faciası: 14 Ölü
Bakan Uraloğlu: "Doğu Akdeniz GTH Projesi, Mavi Vatanımızda Çıkarlarımızı Koruyacak"
Geleceğin Kadın Kaptanları Denizcilik Sektörüne Katkı İçin Göreve Hazırlanıyor
Tuzla'daki Mehmet Akif Ersoy Vapuru Yeniden İstanbul'a Hizmet Edecek