IBIA’da Yeni Yönetim Kurulu Üyeleri Seçildi

9 Şubat’ta Londra’da yıllık genel kurul toplantısı (AGM) sırasında yapılan IBIA seçimlerinin sonuçları yıllık IBIA yemeği öncesinde açıklandı.

Uluslararası Bunker Endüstrisi Derneği (IBIA), yıllık genel kurul toplantısında (AGM) gerçekleştirilen seçimlerin ardından yeni yönetim kurulu üyelerini açıkladı. Seçim sonuçları, Londra Park Lane’deki Grosvenor House Hotel’de düzenlenen geleneksel yıllık IBIA yemeği öncesinde duyuruldu. Toplam 11 adayın yarıştığı seçimde, dört yönetim kurulu koltuğu için üyeler oy kullandı. Oylama sonucunda üç yıllık görev süresiyle Claudia Beumer (C4 Fuel B.V.), Gianmichele Campanella (Fratelli Cosulich Monaco Sam), Calvin Chung – CPN (Chimbusco Pan Nation) ve Nigel Draffin (danışman ve eğitmen) seçildi.

Yeni üyeler görevlerine 1 Nisan 2026 itibarıyla başlayacak. Bu tarihten sonra IBIA Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşacak:

  • Adrian Tolson, 2050 Marine Energy LLC – Başkan
  • Jeroen de Vos, Peninsula – Başkan Yardımcısı
  • Mustafa Aslan, Asmira Group – Sayman
  • Claudia Beumer, C4 Fuel B.V.
  • Gianmichele Campanella, Fratelli Cosulich Monaco Sam
  • Calvin Chung, CPN (Chimbusco Pan Nation)
  • Constantinos Capetanakis, Star Bulk
  • Rahul Choudhuri, Veritas Petroleum Services (Asia) Pte Ltd
  • Frank Dahan, CSL Group Inc
  • Nigel Draffin, Danışman ve Eğitmen
  • Colin Holloway, Cockett Marine Oil
  • Jon Hughes, Dan-Bunkering Africa Ltd
  • Ufuk Erinc, Unerco Petrol Ürn. Denizcilik ve Tic. A.Ş.
  • Deanna MacDonald, Aveera Energy
  • Charlotte Rojgaard, Bureau Veritas
  • Valeria Sessa, Reseaworld

IBIA yönetimi, seçim sürecine katılan tüm üyelerine teşekkür ederek, adayların gösterdiği bağlılığın derneğin küresel çeşitliliğini ve dinamizmini yansıttığını vurguladı. Bu seçimler, küresel bunker endüstrisinin regülasyon, sürdürülebilirlik ve teknolojik dönüşüm süreçlerinde kritik bir dönemeçte gerçekleşti. Yeni yönetim kurulu, enerji geçişi, karbon azaltımı ve dijitalleşme gibi konularda sektörün geleceğini şekillendirecek stratejik kararların alınmasında önemli rol oynayacak.

DTO HEYETİ VE TÜRK KATILIMCILAR DA IBIA YEMEĞİNE KATILDI

İMEAK DTO’yu temsilen İMEAK DTO Yönetim Kurulu Üyesi Serhat Barış Türkmen, IBIA Yönetim Kurulu Üyesi ve DTO Yedek Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Aslan, DTO Yedek Yönetim Kurulu Üyesi Semih Dinçel, DTO Bunker Komitesi Başkanı Hüseyin Şahin, Komite Üyesi Yakup Kalkavan, DTO Meclis Üyesi Tuğrul Oğuz IBIA yıllık yemeğine katılım sağladı. DTO’nun da reklam sponsoru olarak damga vurduğu geceye Türkiye’den de sektörün önde gelen isimleri katıldı.

Vira Haber

GÜNCEL Haberleri

Türk Denizci Kadınlar İTÜ’de Buluştu
SHURA: “Yenilenebilir Hidrojende Potansiyel Yüksek, Stratejik ve Uygulanabilir Eylem Planı Şart”
Trump, Orta Doğu'ya İkinci Bir Uçak Gemisi Filosu Gönderileceğini Doğruladı
İstanbul Boğazı'nda Sürüklenen Gemi Kurtarıldı
Denizi Şehir Çöplüğüne Çevirdiler