Heyet, 26 Ekim’de Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Bekir Bayrakdar ve Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürü Mustafa Gümüş’ü makamlarında ziyaret etti. Aynı gün Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile de bir araya gelen heyete, Hisarcıklıoğlu yeni dönem için tebriklerini ileterek başarılar diledi.
Ankara temaslarını 27 Ekim’de sürdüren heyet, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nu makamında ziyaret etti. Bakan Uraloğlu, İMEAK DTO yönetimine yeni dönem için hayırlı olsun dileklerini iletti. Heyet ayrıca Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Durmuş Ünüvar, Denizcilik Genel Müdürü Ünal Baylan ve Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Salih Tan ile görüştü.
Ziyaretlerde İMEAK DTO Meclis Başkanı Tamer Kıran, Meclis Başkan Yardımcısı Adnan Naiboğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Barış Dillioğlu ve Refik Yavuz Kalkavan, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Ahmet Can Bozkurt ile Yönetim Kurulu Üyeleri Burak Akartaş, İsmail Görgün, Kemal Akbaşoğlu, Haluk İribaş, Mustafa Aslan, Serdar Akdemir ve Orbay Şimşek yer aldı. Heyete Oda sekretaryası da eşlik etti.
Vira Haber