İngiltere Türkiye'yi konuşuyor

İngiltere, Türkiye’de acımasız şartlarda tutulan yunusları konuşuyor.

İngiliz The Sun gazetesi, turistlerin ihbarıyla Bodrum’daki Kefaluka Otel’de iki yaralı yunusun 4.5 metrekarelik havuzlarda tutulduğunu ortaya çıkardı. The Sun, otelin yunuslarla yüzmek isteyen turistlerden 70 Sterlin (180 TL) aldığını yazdı.

Bu yunusların burunlarının üzerinde yaralar olduğunu aktardı. Ayrıca yalnızca 4 metre derinliğinde olan havuzda derine dalamayan yunusların güneş yanıkları içinde kaldıkları görüldü.

Beş yıldızlı otelin müşterilerinin internette durumu protesto ettiği öğrenildi. Ancak yunusların eziyet edildiği tek yer burası değil. Gazeteciler otelin yakınlarındaki Dolphin Park-Balık Restaurant isimli mekânda da benzer bir manzarayla karşılaştı.

The Sun burada denizin içinde paslı tel kafeslerle oluşturulmuş minik bir havuzda iki yaralı yunus daha buldu. Bunların dişlerinin kırık olduğu, tüm derilerinin çizik içinde kaldığı iddia edildi. Parkların sahibi Cenk Gokalp gazeteye verdiği demeçte “Eğleniyoruz, enişelenecek bir şey yok” dedi.

Geçen sene Fethiye Hisarönü’nde bir Rus işadamının sahibi olduğu otelin yüzme havuzunda bulunan iki yunus The Sun gazetesine haber olmuştu. Gazetenin başlattığı kampanyanın ardından yunuslar serbest bırakılmıştı.

Milliyet
 

GÜNCEL Haberleri

Kumbahçe Sahilinde İşgalden Temizleniyor
Antalya'da Düzensiz Göçmen Botu Faciası: 14 Ölü
Bakan Uraloğlu: "Doğu Akdeniz GTH Projesi, Mavi Vatanımızda Çıkarlarımızı Koruyacak"
Geleceğin Kadın Kaptanları Denizcilik Sektörüne Katkı İçin Göreve Hazırlanıyor
Tuzla'daki Mehmet Akif Ersoy Vapuru Yeniden İstanbul'a Hizmet Edecek