İskenderun Sahili Yenileniyor: Depremde Zarar Gören Bölgeye Yeni Proje

Asrın felaketinde büyük yıkım yaşayan Hatay’da, deprem sırasında 80 santimetre kayma yaşanan İskenderun sahili, Sahil Düzenleme ve Yenileme Projesi ile yeniden hayat buluyor.

Deprem sonrası sık sık yaşanan deniz taşkınları nedeniyle kent merkezi sular altında kalırken, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bölgedeki bu sorunu çözmek ve sahile modern bir görünüm kazandırmak amacıyla projeyi hayata geçirdi.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, proje alanında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Masatlı, düzenlemenin şehrin estetik görünümünü güçlendireceğini, sosyal yaşamı canlandıracağını ve vatandaşların sahili daha aktif biçimde kullanmalarını sağlayacağını ifade etti.

Proje kapsamında geniş meydan ve açık alanlar, yaya ve bisiklet yolları, 13 çocuk oyun alanı, spor ve fitness alanları (1 futbol sahası, 2 tenis kortu, 2 basketbol sahası), sosyal tesisler, dinlenme noktaları, araç yolu ve otopark, tribünler (kafe ve soyunma odalarıyla birlikte), restoranlar, balık lokantaları, büfeler ile yeşil alan ve peyzaj düzenlemelerinin yapılması planlanıyor.

Vira Haber

GÜNCEL Haberleri

Karadeniz’deki Gemi Saldırıları ICS Aracılığıyla BM Güvenlik Konseyi’ne Taşındı
Türk Yüzücü Ece Demir, Amerika'da Tarihe Geçti
Türk Somonu Üretim Alanları Denetlendi
Trabzon'da Palamut Bereketi: 1 Eylül'den Bu Yana Bin 300 Ton Palamut Avlandı
13 Hafta Boyunca Gözlerini Denizden Bir An Bile Ayırmadılar