İsrail, 31 Mayıs'ta Gazze yardım gemilerinden Mavi Marmara'ya düzenlenen operasyon ve operasyonda 9 Türk'ün ölmesinin ardından, Türkiye'den yükselen tepkiler üzerine, vatandaşlarına yaptığı "Türkiye'ye seyahate gitmekten kaçınmaları" uyarısını kaldırdı.
İsrail Başbakanlığı bünyesindeki Terörle Mücadele Birimi’nden yapılan açıklamada, Türkiye’de İsrail karşıtı protestoların görülmemesi ve durumun sakin olması nedeniyle, seyahat uyarısının kaldırıldığı belirtildi.
Yine de İsrail vatandaşlarının, siyasi gösterilerin bulunduğu yerlerden uzak durmaları ve yerel sakinlerle siyasi tartışmalara girmekten de kaçınmaları tavsiyesinde bulunuldu.
İsrail, 31 Mayıs günkü operasyonla aynı gün İsrailliler’e Türkiye’ye gitmemeleri uyarısında bulunmuş; bunun ardından 6 Haziran’da da daha önce pek benzeri olmadık biçimde, görevde bulunan subay ve askerlerine Türkiye’ye seyahat yasağı koymuştu.
AA
GÜNCEL Haberleri
Bakan Uraloğlu: "Savaş Başladığından Beri Hürmüz Boğazı’ndan Türk Sahipli 11 Gemimiz Güvenli Şekilde Geçti"
EAYK-TAYK Sahil Güvenlik Kupası Doğu Ege Yat Şampiyonası 32. Yıl
Borusan Port, Breakbulk Europe 2026 Fuarı’nda Yoğun İlgi Gördü
Ege Bölgesi’nin Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller Sektörünün İlk 11’i İSO 500’de Yerini Aldı
350 Metrelik Sondaj Platformu İskelesi Dron İle Görüntülendi