İstanbul’da Denizde Covid-19 Denetimi

İçişleri Bakanlığı'nın valiliklere gönderdiği Covid-19 tedbirlerine yönelik "Dinamik Denetim Süreci" genelgesi kapsamında İstanbul'da emniyet güçleri denizde denetim yaptı.

İçişleri Bakanlığı'nın 2 Mart 2021 itibariyle yeni kontrollü normalleşme döneminde dinamik denetim modeline geçildi.

Valiliklere de Covid-19 tedbirlerine yönelik “Dinamik Denetim Süreci” konulu genelge gönderildi.

Genelge kapsamında Deniz Liman Şube Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik ekipleri tarafından maske kullanımı, tekne ve yat gibi deniz araçlarında dezenfektan bulundurulması konularında inceleme yapıldı.

SAHİLLER DE DENETLENDİ

Ekipler, tekne sahipleriyle yolculara uyulması gereken kurallar hakkında bilgi verdi. Uygulamada vatandaşların sosyal mesafe ve maske takma kurallarına uyup uymadıkları kontrol edildi.

Öte yandan ekipler deniz üzerinden sahillerdeki yoğunluklara yönelik olarak da gözetleme yaptı. Denetimlerde vatandaşlarda uyarılarda bulunarak sosyal mesafenin korunması istendi.

Vira Haber

GÜNCEL Haberleri

İTÜ Denizcilik Fakültesi’nde Geleneksel Balık Günü Buluşması Gerçekleşti
Bakan Uraloğlu: "23 Yılda Antalya'nın Ulaşım ve İletişim Altyapısına 244,6 Milyar Lirayı Aşan Yatırımlar Gerçekleştirdik"
Çeşme Açıklarında Mülteci Hareketliliği: Sahil Güvenlik Mülteci Botunu Takip Etti
MSC Türkiye, Çanakkale Boğazı’nı Transit Etti
Hareket, Marin Hizmetleri ile Global Liderlik Hedefini Güçlendiriyor