İstanbul'da eğitime kar engeli, okullar tatil!

Trakya bölgesinden başlayarak Cuma akşamı itibariyle etkili olan yoğun kar yağışı İstanbul'da hayatı durdurma neticesine geldi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul'da etkili olan yoğun kar yağışını göz önüne alarak resmi twitter hesabından yaptığı duyuru ile okulların bir (1) gün süreyle tatil edildiğini duyurdu.

İstanbul Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada;

"Cuma günü akşam saatlerinde başlayan ve aralıklı olarak devam eden kar yağışının neticesinde kar birikintileri, don ve buzlanmanın özellikle ara cadde ve sokaklarda araç trafiği ve yaya ulaşımında yol açacağı olumsuz etkiler göz önüne alınarak, her hangi bir sıkıntı veya mağduriyetle karşılaşılmaması için tedbir amacıyla tüm resmî ve özel kreş, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde; gündüz bakımevleri, çocuk kulüpleri, Rehberlik Araştırma Merkezleri ve Halk Eğitim Merkezlerinde eğitim ve öğretim faaliyetlerine 09 Ocak Pazartesi günü bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür.

Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personeller idari izinli sayılacaklardır.

Kamuoyunun bilgilerine sunulur." denildi.

ViraHaber.com

GÜNCEL Haberleri

Ege Denizi'nde Kuvvetli Fırtına Uyarısı
Çanakkale’de 29 Kaçak Göçmen Yakalandı
Mavi Ekonomi Davos Gündeminde: Türk Girişimi NESEA’dan Denizlere Restoratif Dokunuş
Bodrum-Kaş Arasında Denizlerde Fırtına Uyarısı
Denizli’nin Ocak Ayı İhracatı 370 Milyon Dolar Oldu