İstanbul'da ürküten olay! Sahile vurdular

İstanbul’da Bostancı’dan Kartal sahiline kadar uzanan yaklaşık 16 kilometrelik sahil şeridinde vatoz, kalkan, sübye, ahtapot ve mezgit gibi deniz canlıları karaya vurdu.

Küçükyalı Balıkçı Barınağı’ndaki balıkçılar ve tekne sahipleri, geçtiğimiz gece suyun altında çok sayıda balığı hareketsiz görünce büyük bir şaşkınlık yaşadılar. Hürriyet'in haberine göre tekne sahibi ve balıkçı Muharrem Berber, “Gece saat 03.00 civarında balıkların kıyıya geldiğini fark ettim. Gece su aniden çok soğudu. Hareketsiz yatan balıkları tekrar hayata döndürmek için çaba sarf ettik. Bazı arkadaşlarımız kalkan gibi değerli balıkları satmak için topladı” dedi.

ŞİDDETLİ SOĞUMA YAŞANMIŞ OLABİLİR

İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi’nden bazı görevliler ise, “Balıkçıların söylediğine göre denizde ani ve şiddetli bir soğuma yaşanmış. Balıklar bu değişiklikten etkilenerek ölebilir. Deniz suyunda değişik bir renk yada koku olmaması bu ihtimali güçlendiriyor. Bölgesel bir kirlilik olup olmadığının anlaşılması için laboratuvar araştırması gerekli” diye konuştular.

Kıyıya gelerek olayı inceleyen belgesel yapımcısı ve dalgıç Savaş Karakaş, kıyıya vuran ve ekonomik değeri yüksek olan kalkan balıklarının toplanarak satılmasının halk sağlığını tehdit edebileceğini söyledi.

Balıkların ölüm nedeni henüz belirlenmeden tezgahlara konulmasının sakıncalı olacağını söyleyen Karakaş, “Daha çok dip balıklarının olması büyük soru işareti. Umarım doğal nedenlerle yaşanmıştır. Çünkü Marmara artık insansal atıklarla özelliğini yitiriyor” dedi.

Vira Haber

SERBEST KÜRSÜ Haberleri

Sporseverlerin Buluşma Noktası: TV+ ile Dünyanın Maçı Evinde
İbrahim Murat Gündüz’ün “Warrior Ethos” Anlayışı Sosyal Medyada Dikkat Çekiyor
Backlink Nedir?
 Zarafetin Adresi: Kıyafet Sepeti ile Abiye Modelleri, Beyaz Nikah ve Bordo Saten Elbise Seçimleri
Sadaka Bağışı Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey: Fıkhi Kurallar ve Güvenilir Süreç