İstanbul'daki 5 Barajın Doluluk Oranı Yüzde 60'ı Geçti

2020 yılında beklediği yağmurları alamayarak son 10 yılın en düşük baraj doluluk oranı görülen megakent İstanbul’da 5 barajın doluluk oranı da yüzde 60’ı geçti. Genel doluluk oranı ise son 6 yılın en düşük seviyesinde kaldı.

İstanbul'da geçtiğimiz Ocak ayının ortasında yüzde 19'lara düşen barajlardaki su miktarı, yükselmeye devam ediyor. İSKİ verilerine göre kente su sağlayan 5 barajın doluluk oranı ise yüzde 60'ı geçti.

Bugün itibariyle Ömerli Barajı yüzde 70.19, Elmalı Barajı yüzde 65.73, Darlık Barajı'nın da yüzde 66.67, Kazandere Barajı yüzde 60.68, Istrancalar Barajı yüzde 60.69 seviyesinde olduğu görüldü. Genel doluluk oranı ise yüzde 57,63 seviyelerinde seyrediyor. Bu oran son yıllara bakıldığında ise, son 6 yılın en düşük seviyesinde kaldı.

Vira Haber

ÇEVRE Haberleri

Kuşadası’nda 2 Yeşil Deniz Kaplumbağası ve 1 Caretta Caretta Ölü Bulundu
Göcek’te Deniz Ekosistemi ‘DERİA’ İle Korunacak
Marmara'daki Fırtına Tekirdağ Kıyılarını Kızıl Yosunla Sürükledi
Tuzla Marmara Denizi'ne Bir Kez Daha Umut Oldu
Garanti BBVA ve TURMEPA’dan 2025’te Denizlerimizde Dönüştürücü Etki