İzmir'e yarım milyon turist gelecek

İTO Başkanı Demirtaş, "Yeni kruvaziyer limanı ile hedefimiz 3 milyon yolcu" diye konuştu

Bu yıl kruvaziyer gemileriyle yaklaşık 350 bin turistin geldiği İzmir'e 2011 yılında 500 bini aşkın turistin ayak basması bekleniyor. İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İspanyol Pullmantur firmasının İzmir'e 15 ek sefer koyması ile 2011'de 460 bin kişi olarak planladıkları yolcu sayısının 500 bini aşacağını açıkladı. Demirtaş, "Gelecek yıl 221 gemi ile 491 bin yolcu İzmir'e gelecek. Bu sayı ek seferlerle yarım milyonu aşacak. Yeni kruvaziyer limanı ile hedefimiz 3 milyon yolcu" dedi.

Kruvaziyer turizminin İzmir turizminin nazar boncuğu olduğunu kaydeden Demirtaş, artık aktarma limanı değil home-port (ana liman) olmaya oynadıklarını söyledi. Demirtaş, "Başarı hikayemiz dalga dalga yayılıyor. Diğer şehirler de bizi örnek alıyor. Türkiye Kruvaziyer Birliği'ni kuracağız. Haftaya Salı günü Cannes'a gidiyoruz. Orada yeni hatlarla ilgili projemizi sunacağız. Costa'nın CEO'su Pierre Luigi Fosci ile birlikte yemek yiyip konuşacağız. Yurtdışı gezilerimizde Lübnan'ın Beyrut ve Slovenya'nın Koper Limanı'nı ziyaret ettik. Doğu Akdeniz turları ve Adriyatik turları için de İzmir'in öneminden bahsettik" diye konuştu.

YALNIZ KALDIK
Kruvaziyer turizmini geliştirmek için çaba gösterdiklerini ancak bu konuda yalnız kaldıklarını kaydeden Demirtaş, 2011'de ayakbastı ücreti olarak bütçeye 500 bin dolar koyacaklarını söyledi. Demirtaş, "Bizden başka katkı veren yok. İZKA'ya proje vermiyoruz. Ne yazık ki kruvaziyer projemize destek konusunda İZKA'dan 3 defa ret yedik. Artık bizim talebimiz yardım ve destek değil, gölge edilmesin yeter" diye konuştu.
2011 çalışma programının temasının 'Dünya İzmir'i Yeniden Keşfediyor' olduğunu açklayan Demirtaş, "2011 İzmir için projeler yapacağımız önemli bir yatırım yılı. Reji Projesi'ni gerçekleştireceğiz. Kemeraltı'nda han satın alınması gibi projeler olacak. Turizm sektörüne katkıya devam edeceğiz" dedi.

Yeni Asır

TURİZM Haberleri

Emrah Yılmaz Çavuşoğlu: Turizm Haftası'nda 100 Milyon Turist ve 100 Milyar Dolar Hedefi
Türkiye Turizmde 2024 Yılına Damga Vuracak
Celestyal Discovery’nin Ege’deki Yolculuğu Başladı
Kruvaziyer Limanlar En Büyük Avantajlarımızı Oluşturuyor, Yeni Rekorlar Gelecek
‘Icon of the Seas’ Dünyanın En Büyük Transit Limanına Demir Attı