Kamuda enerji tasarrufu için düğmeye basıldı

2013 yılı için kamunun mal ve hizmet alım ödeneği bu yılın aynı rakamları olan 33,4 milyar TL’de kalırken, kemer sıkma politikası enerjiden başlıyor.

Yeni yıldan itibaren kamu binalarında enerji daha verimli olarak kullanılacak. Bu kapsamda öncelikli olarak 100 kamu binası pilot olarak seçildi. Tasarruflu lambaların yanı sıra her türlü makine ve ekipman alımında enerji tasarrufu sağlayanlar tercih edilecek. Personel, enerjinin tasarruflu kullanılması konusunda bilgilendirilecek. Hangi kamu kurumunda enerjinin ne kadar verimli kullanıldığı ve israf olup olmadığı ortaya çıkarılacak. 6,5 milyon lira bütçeli “Kamu Binalarında Enerji Verimliliği Projesi” kapsamında kamunun tasarruflarının artırılmasının yanı sıra küresel ısınma ile etkin mücadele edilmesi planlanıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın yakından takip ettiği projeye ilişkin ilk sonuçlar elde edildikten sonra uygulama, Türkiye geneline yaygınlaştırılacak. Kamunun yeni mal alımlarında da enerji tasarrufunu ön planda bulunduran cihazlara öncelik verilecek. Proje kapsamında üst düzey bürokratlar bilgilendirilerek, memurların gereksiz yere açık lamba bırakmamaları istenilecek. Projenin bir an önce Türkiye geneline yayılması gerektiğinin altı çiziliyor.

virahaber.com

GÜNCEL Haberleri

Rotamız TEKNOFEST Mavi Vatan
Net Kârını Yüzde 38 Artışla 46.5 Milyon Dolar’a Yükseltti
15. Ulusal Gemi ve Yat Tasarım Yarışması'nda Başvuru Süresi 4 Eylül'e Uzatıldı
Yelkenli Tekne Sulara Gömüldü
Trabzon'da Türkiye'nin Ticari Deniz Gücü Masaya Yatırıldı