"Kamulaştırma noktasında yetkili değiliz"

Yalova Çiftlikköy'de kurulacak olan Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi hakkında kamulaştırma çalışmaları için görüşü sorulan Yalova İl Genel Meclisi, kamulaştırma hususunda yetkili olmadıklarını açıkladı.

Kamulaştırmaya da ödenecek  rakamlara da her zaman hazırlıklı olduklarını, parasal sorun yaşamadıklarını söyleyen GİOSB Mütevelli Heyet Başkanı Özdemir Ataseven, “Bu projenin biran evvel hayata geçirilmesini biz de sabırsızlıkla bekliyoruz. Kamulaştırma ile ilgili yapılacak olan çalışma yasalarla da belirlenmiştir.  Müracaatlarımız sayın valimizdedir. İl Genel Meclisi zaten ortağımız değildir, yetki valimizdedir.  Parasal sorunumuz yok, işlemler yasal ilerliyor daha ne bekleniyor anlamakta güçlük çekiyoruz” dedi.

Yatırımcıların, müteşebbislerin önlerinin tıkandığını, zorluk çıkarıldığını söyleyen vatandaşlar “Bir takım siyasetçilerin, yetkili pozisyondaki şahısların özellikle Çiftlikköy bölgesinde emlakçılık yaptıklarını,  yatırımcı ile parasal oyunlar oynadıklarını, arazilerin kendilerinden alınmadığı takdirde engeller çıkarıldığı yolunda duyumlar alıyoruz. Bu danışıklı dövüş hemen hemen her siyasi partide var. Biz gerçek anlamda yatırımcıların gelip, iş yapmasını istiyoruz. Belediyeler, meclisler ne güne duruyor, niçin kuruldu? Tuzu kuru siyasetçiler gölge etmesin’ diye konuştular.

virahaber.com

GÜNCEL Haberleri

Karadeniz’deki Gemi Saldırıları ICS Aracılığıyla BM Güvenlik Konseyi’ne Taşındı
Türk Yüzücü Ece Demir, Amerika'da Tarihe Geçti
Türk Somonu Üretim Alanları Denetlendi
Trabzon'da Palamut Bereketi: 1 Eylül'den Bu Yana Bin 300 Ton Palamut Avlandı
13 Hafta Boyunca Gözlerini Denizden Bir An Bile Ayırmadılar