Kanada savaş gemisi de yolda

Kanada Savunma Bakanlığı, halen Kuzey Afrika bölgesinde bulunan 200 kadar Kanada vatandaşının güvenliği için bir savaş gemisini yola çıkardı.

Kanada Savunma Bakanı Peter MacKay, Deniz Kuvvetleri;nin HMCS Charlottetown savaş gemisinin, 1 hafta sürecek yolculuğunun ardından Libya açıklarında ABD ve diğer NATO üyesi ülkelerin savaş gemilerine katılacağını açıkladı.

MacKay, HMCS Charlottetown savaş gemisinin BM ya da NATO;nun Akdeniz;de olası herhangi bir müdahalesinde yer alacağını duyurdu. Kanada Başbakanı Stephen Harper da federal parlamento House of Commons;ta konu ile ilgili milletvekillerini bilgilendirdi. Harper, gemi personelinin Salı gecesi hazırlandığını ve Libya için göreve çıkacaklarını, bu sabah öğrendiklerini kaydetti.

Nova Scotia eyaletinin başkenti Halifax;tan bugün demir alan HMCS Charlottetown savaş gemisinde, 240 askeri personel görev yapıyor. Kanada;nın halen Malta yakınlarındaki bir askeri üssünde 2 C-17 askeri kargo ve 2 de Herkül askeri uçağı hazır bekliyor.

AA

GÜNCEL Haberleri

Türkiye'nin 6’ncı Sondaj Gemisi Taşucu Limanı'na Yanaştı
Turkon Line Yenilenen Web Sitesi ile Dijital Deneyimini Güçlendiriyor
Jotun’un Yeni Ofisi, Çalışma Kültürünü Güçlendiriyor
Türkiye'nin 6'ıncı Sondaj Gemisi Mersin'e Ulaştı
Aliağa Limanlarında 73 Milyon Ton Elleçleme Yapıldı