Kar yağışı balık fiyatlarını vurdu

Kar ve Sibirya soğuğuyla mücadele eden Türkiye'de yaşam çileye dönüştü. Türkiye'nin birçok bölgesinde etkili olan kar yağışı Gaziantep'te balık fiyatlarını vurdu.

Kar ve Sibirya soğuğuyla mücadele eden Türkiye'de yaşam çileye dönüştü. Birçok ürün ve eşya yağışlardan dolayı zamlanırken, kış mevsiminde fakirin sofrasından eksik olmayan balıkta zamdan nasibini aldı. Gaziantep'te balık fiyatlarına gelen zam dar gelirli vatandaşın cebini yaktı. Önceden sofralardan eksilmeyen balık şimdi ise vitrinleri süslüyor. Tezgahlarda yer alan balıkların fiyatlarını öğrenen vatandaşlar balıklara bakmakla yetiniyor.

İnönü Caddesi üzerinde balık satan Mahli Kılıç, kar yağışlarının balık fiyatlarını etkilediğini söyleyerek, "Uzun zamandan beri Türkiye'yi bu kadar etkisi altına almayan kar yağışı ve soğuk hava balık fiyatlarını olumsuz yönde etkiledi. Avlanmanın az olmasından dolayı balık fiyatlarında yüzde 30 ve 40'lık bir zam yaşandı. Buna göre kar yağışından önce 3 ile 4 TL arasında satılan Karadeniz hamsisi kar yağışının ardından 6 TL'ye satılıyor. Balık fiyatlarına gelen zam işlerimizi de etkiledi. Dar gelirli vatandaşlar tezgahlardaki balıkların fiyatını öğrenince almak yerine sormakla yetiniyorlar" dedi.

Türkiye Gazetesi 

BALIKÇILIK Haberleri

Çanakkale'de 525 Kilo Balığa El Konuldu
İstanbul’da 2 Ton 350 Kilogram Kaçak Midye Ele Geçirildi
Samsun’da 200 Kilo Kaçak Midye Ele Geçirildi
Yalova Açıklarında 4 Metre Uzunluğunda Köpek Balığı Ağa Takıldı
Karadeniz'de Hamsi Bereketi Diğer Balık Türlerini De Canlandırdı