Karadeniz'de palamuttan sonra hamsi bereketi

Karadeniz'deki bolca avlanmaya başlayan hamsinin kilogramı 3 liraya kadar düştü.

İnebolu ilçesinde denize açılan balıkçıların limana bol miktarda hamsiyle dönmesi hem satıcıların hem de vatandaşların yüzünü güldürdü.

Balıkçı Ferit Yıldız,yaptığı açıklamada, Sinop'tan denize açıldıklarını, İnebolu açıklarında kasalar dolusu hamsi avladıklarını söyledi. Palamudun ardından hamsinin de bolca avlanmasına sevindiklerini dile getiren Yıldız, "Deniz soğuyunca hamsi bollaştı. Burada avladığımız balıklar iri boyutta. Daha önce kilogramı 5-6 liradan satılan hamsinin fiyatı 3 liraya düştü. İnşallah bu sezon böyle devam eder. Vatandaş da ucuza balık yer" dedi.

Balıkçılardan Olgun Bilkay da bir gecede 60 ton hamsi avladıklarını vurgulayarak "Teknenin ambarı ve üzeri hamsiyle doldu. Avladığımız balığın büyük kısmını tezgahlarda satılmak üzere piyasaya gönderdik. Fazlasını da dökme olarak yem fabrikalarına sevk ediyoruz" diye konuştu.

Öte yandan balıkçıların limana gelen bazı vatandaşlara bedava balık dağıttığı görüldü.

virahaber.com

BALIKÇILIK Haberleri

Palamudun Fiyatı Düştü, Av Baskısı Arttı
Balıkçıdan Çağrı: "Bu Sezon Balık Tüketmek İçin Büyük Şans"
Türkiye Su Ürünleri Üretiminde Tarihin Rekorunu Kırdı
Tezgahların Şampiyonu 'Palamut'
Bandırmalı Balıkçı Bozcaada Açıklarında 15 Kiloluk Kalamar Yakaladı