Karadenizli balıkçılar palamuta doydu

Karadeniz'de yaşanan palamut bolluğu, hem balıkçıların hem de vatandaşın yüzünü güldürdü.

Balıkçılığın önemli bir geçim kaynağı olduğu Düzce'nin Akçakoca ilçesinde, barınaklarından teknelerini çıkaran balıkçılar, yaşanan palamut bolluğu için harekete geçti. Palamutun önceki senelere göre çok bol olduğunu kaydeden balıkçılar, sezonun ekim ayının sonuna kadar devam edeceğini söyledi.

Bu yıl istavritin de bol olduğu aktaran balıkçılar, hava şartlarının el vermesi halinde bu yıl balığa doyacaklarını anlattı.

Sezona güzel başladıklarını ancak yunus balıklarının denize attıkları ağlara zarar verdiğini anlatan balıkçılar, ağların onarımının hem zahmetli hem de maliyetli bir iş olduğunu kaydetti.

Öte yandan Akçakocalılar palamutun bolluğu nedeniyle düşen fiyatları fırsat bilerek, köşe başlarında mangallarını kurup balık ızgara yemenin tadını çıkardı. 

virahaber.com

BALIKÇILIK Haberleri

Akçakoca Açıklarında Palamut Bereketi: Tekneler Dolu Dönüyor
Turna Avına Çıkan Balıkçıların Oltasına 127 Santimlik Dev Yayın Takıldı
Balıkçılar Yeni Sezona Hazır: Rumeli Feneri'ndeki Balıkçılar Bu Yıl Palamuttan Umutlu
Balık Ağlarında Bakım Sezonu Başladı
Eylül Ayında Palamuta Doyacağız