Karaman'da balık katliamı son anda önlendi

Amatör Olta balıkçıları derneğinin Yeşildere barajınada kaçak ağ bulunduğu ihbarı üzerine operasyon yapan jandarma ekipleri 300 metrelik ağ yakaladı.

Amatör Olta Balıkçıları Derneği'nin Yeşildere barajınada kaçak ağ bulunduğu ihbarı üzerine operasyon yapan jandarma ekipleri 300 metrelik ağ yakaladı.Amatör Olta Balıkçıları Derneği Başkanı Necip Bezmez, Dernek üyeleri ile birlikte Baraj Gölüne atılmış kaçak  300 metrelik ağı toplayarak balıkları tek tek kurtarıp yeniden  suya bıraktılar.


Amatör Balıkçılar derneği üyeleri katliam yapmak istayanlere sert tepki gösterdi. " Bu katliamı yapanlar avcı değil, ne kadar çaba göstersekte kaçak avcılık bitmiyor. Bunun önüne geçmek için vatandaş duyarlılığı çok önemli. Bizim amacımız bu balıkları yaşatarak, çoğalmasını sağlamak. Ağ ile balık avlamak katliam. Biz dernek olarak bu kişilerin peşini bırakmayacağız. Bu balıkları biz torunlarımızla tutacağız. Yok etmemek gerekir. Geleceğimizi koruma altına almamız lazım. Bizler bunlardan çok daha büyük balıkları yakaladıktan sonra tekrar suya bırakıyoruz,''dediler.Kaçak belık avlamak isteyenler aranırken Jandarma 300 metrelik balık ağını yakarak yok etti.
 
 
 
 
 
 
virahaber.com

BALIKÇILIK Haberleri

Türk Somonunda Büyük Hedef: 200 Bin Ton
Balık Sezonu Sona Erdi, Balıkçı Kenan Hamsiye "Madalya" Taktı
Balıkçılıkta Genel Av Yasağı 15 Nisan'da Başladı
Sezonun Sonuna Gelinirken İstavritin Kilosu 70 TL'ye Düştü
Karadenizli Balıkçılar Sezon Sonunda Ağlarını Onarıyor