Kılıçkaya Baraj Gölünde Balıklandırma Çalışması Yapıldı

Su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilir kullanılması ve kaynakların gelecek nesillere aktarılması için “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında, Şebinkarahisar ilçemizdeki Kılıçkaya Baraj Gölüne 500 bin adet sazan yavrusu bırakıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığımızın su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilir kullanılması ve kaynakların gelecek nesillere aktarılması için hayata geçirilen “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında, Şebinkarahisar ilçemizdeki Kılıçkaya Baraj Gölüne 500 bin adet sazan yavrusu bırakılmıştır.

Giresun ili 2022 yılı balıklandırma programı çerçevesinde Amasya İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı Yedikır Su Ürünleri Üretim ve Araştırma İstasyonu tarafından üretilerek, tahsis edilen yavru balıklar; İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzde görevli su ürünleri mühendisleri tarafından Kılıçkaya Baraj Gölüne bırakılmıştır. Doğal bir tür olan sazan balıkları, iç bölgelerimizde sıkça tüketilmesi ve adaptasyonda başarılı olması sebebiyle tercih edilmektedir.

Proje dâhilinde yürütülen çalışmayla, göletlerimizde balık popülasyonlarının desteklenmesi ve sportif amaçlı balık avcılığının geliştirilmesi suretiyle kırsal turizme de katkı sağlanması hedeflenmektedir. İlimizde daha önceki yıllarda da balıklandırma çalışmaları yapılmış olup ekosistemin canlılığını sürdürmekte olduğu ve yöre halkı tarafından da ilgi ve memnuniyetle karşılandığı görülmüştür.


Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü 

BALIKÇILIK Haberleri

Dev Turna Balığı İlgi Odağı Oldu
Kaçak Avlanan Balıkçılara Ceza
Aydın'da 2023 Yılında Balık İhracatından 230 Milyon Dolar Gelir Elde Edildi
Kıyı Balıkçılığı Yapanların Sayısında Azalış Tedirgin Ediyor
Karadeniz Ereğli’de Olta Balıkçılarının Balık Mesaisi