Kırım'dan Deniz İHA'larıyla Saldırı

Moskova'da patlayıcı taşıyan İHA düştü, Kırım'da deniz İHA'larıyla saldırı yapıldı

Rusya'nın Moskova bölgesinde patlayıcı taşıyan bir insansız hava aracı (İHA) düşerken Kırım'ın Sivastopol şehrinde bulunan Rus savaş gemilerine yönelik de deniz İHA'larıyla saldırı girişiminde bulunuldu.

Rus haber ajansı TASS'ın haberine göre, Moskova bölgesinde patlayıcı taşıyan bir İHA'nın düştüğü tespit edildi.

Rus basınına yansıyan detaylarda ise İHA’nın Ukrayna yapımı UJ-22 Airborne model olduğu ve yaklaşık 500 gram C4 taşıdığı bilgilerine yer verildi.

- Rus donanmasına saldırı

Rusya tarafından ilhak edilen Kırım'daki Sivastopol'un sözde valisi Mihail Razvojayev, yaptığı yazılı açıklamada, şehirdeki limanda konuşlandırılan donanma gemilerine yönelik saldırı girişiminde bulunulduğunu belirtti.

Saldırıda bulunan bir deniz İHA'sının imha edildiğini kaydeden Razvojayev, bir başka deniz İHA'sının ise kendini patlattığını ifade etti.

Razvojayev, saldırı nedeniyle bölgede herhangi bir hasarın kaydedilmediğini ve tüm birimlerin teyakkuz halinde olduğunu belirtti.

Vira Haber

GÜNCEL Haberleri

Türkiye'nin 6’ncı Sondaj Gemisi Taşucu Limanı'na Yanaştı
Turkon Line Yenilenen Web Sitesi ile Dijital Deneyimini Güçlendiriyor
Jotun’un Yeni Ofisi, Çalışma Kültürünü Güçlendiriyor
Türkiye'nin 6'ıncı Sondaj Gemisi Mersin'e Ulaştı
Aliağa Limanlarında 73 Milyon Ton Elleçleme Yapıldı