Köpek balıklarına karşı İHA’lar devrede

Avustralya sahillerinde köpek balığı saldırılarının arttığı gerekçesiyle son teknoloji ürünü insansız hava araçları (İHA) köpek balığı devriyesine çıkarıldı.

Avustralya'nın onlarca sahilinde devriye gezen İHA'lar su yüzeyine yakın köpek balığı tespit ettiğinde yetkililer hemen sözkonusu plajları alarma geçiriyor, buradaki yüzücü ve sörfçüler uyarılıyor.

YÜZDE 90 İSABET

Sidney Teknik Üniversitesi'nde İHA geliştiren Nabin Sharma, suda köpek balığı ve insanı birlikte görüntülediklerinde eşzamanlı uyarı yapabildiklerini ve insanları kıyıya geri getirebildiklerini söyledi. ​Yapay zekanın da kullanıldığı en üst düzey teknolojiye sahip İHA'ların köpek balıklarını tanıma isabeti yüzde 90'ı buluyor.

Sahillerde güneşlenen ve yüzenler de bu gelişmeden memnun. Bu sayede Sidney'nin kuzeyindeki Bigola Plajı'nda İHA'ların devriye gezip köpekbalığı olmadığını saptamasının ardından gönül rahatlığıyla yüzlerce kişinin katıldığı bir yüzme yarışı düzenlendi.

Vira Haber

SERBEST KÜRSÜ Haberleri

Kırmızı Etin Beslenmedeki Yeri ve Doğru Tüketim Önerileri
TEKCE Gayrimenkul Güvencesiyle Alanya’da Satılık Daire Fırsatları
World of Warships 11. yılını kutluyor: Kar Tanesi Ödülleri
2026 Yazında Dikili Koylarına İlgi Arttı: Günübirlik Tekne Turları Sezonun Öne Çıkan Tatil Alternatiflerinden Oldu
Küçük Dairelerde Ferahlık Hissi Yaratmanın 7 Yolu