Koreliler'e bayraklı karşılama

Libya'nın Bingazi Limanı'ndan hareket eden TCG İskenderun fırkateyni yaklaşık 40 saat süren yolculuğun ardından dün sabaha karşı 427'si yabancı bin 526 kişiyi Türkiye'ye getirdi.

Libya'nın Bingazi Limanı'ndan hareket eden TCG İskenderun fırkateyni yaklaşık 40 saat süren yolculuğun ardından dün sabaha karşı 427'si yabancı bin 526 kişiyi Türkiye'ye getirdi. Yabancı yolcular arasında 208 kişi ile Vietnamlılar ilk sırada yer aldı. TCG İskenderun fırkateyni ile Marmaris'e gelen Güney Kore vatandaşları ise, Türk ve Güney Kore bayrakları ile karşılandı. Pasaport işlemleri tamamlanan yolcuların bir bölümü otele, bir kısmı ise otobüslerle gönderildi.

Trablus'taki Türk vatandaşlarının tahliyesi amacıyla gönderilen askeri uçak dün 132 yolcuyu Dalaman Havalimanı'na getirdi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı "Libya'dan 16 tarifeli, 25 özel tahliye ve 22 askeri olmak üzere, toplam 63 uçak, 3 gemi, 1 firkateyn ve özel şirketlerimiz tarafından havayolu ile toplam 18 bin 375 kişi ülkemize getirilmiştir. Bunları bin 91'i yabancı uyrukludur" açıklaması yaptı.

Dışişleri Bakanlığı Kriz Merkezi, tahliye talebinde bulunan vatandaşların Türkiye'ye nakli için dört feribot ve dört fırkateynin hazır bekletildiğini açıkladı. Açıklamada, tahliye için görevlendirilen Ankara, Samsun ve İDO'ya ait Osman Gazi-I ve Orhan Gazi-I feribotlarının öğle saatlerinde Libya'ya ulaştığı bildirildi.

STFA İnşaat şirketi, Libya'daki 2 bine yakın yabancı işçisini dün Türkiye'ye getirdi. Vietnam, Pakistan, Fas, Nepal, Mısır, Sudan uyruklu 2 bin çalışana İstanbul Atatürk Havalimanı'nda şirket görevlileri tarafından ihtiyaçlarını karşılamaları için 250'şer dolar (400 TL) dağıtıldı.

Libya'daki Türk şirketlerinde çalışan 500'den fazla Vietnamlı işçi, Türk hükümetinin girişimiyle kara yoluyla bölgeden tahliye edildi.

Sabah
 

GÜNCEL Haberleri

Yurt Genelinde Yağışlar Bir Hafta Boyunca Etkili Olacak
Kalamış’ta Deniz Taksi ile Kano Çarpıştı
Havalar Isındı, Uzmanından 'Boğulma' Uyarısı Geldi
Balıkesir Açıklarında 19 Düzensiz Göçmen Yakalandı
Hayvansal Ürün İhracatından Milyonlarca Döviz Türkiye Ekonomisine Girdi