Korsanlar Durmak Bilmiyor! Hem Kaçırdılar Hem Yaraladılar

Gine Körfezi sınırlarında bulunan Ekvator Ginesi sularında 3'ü Rus 5 denizcinin korsanlar tarafından kaçırıldığı bildirildi.

Afrika basınındaki haberlere göre, korsanlar, başkent Malabo ve başkente 40 kilometre mesafedeki Luba kentinin kıyı sularındaki Rio Mitong ile Djibloho adlı ticari gemilere silahlı saldırı düzenledi.

Saldırılarda korsanlar, 3'ü Rus, 1'i yabancı uyruklu, 1'i Ekvator Gineli 5 denizciyi alıkoydu, 2 yabancı uyruklu mürettebatı de yaraladı.

Yaralılar başkentteki Paz de Malabo kliniğinde tedavi altına alındı.

Rusya'nın Malabo'ya akredite Yaounde Büyükelçisi Anatoly Baskhin de saldırıyı doğrulayarak, yaralanan iki mürettebatın da Rus vatandaşı olduğunu açıkladı.

Gemilere saldırıların düzenlendiği Gine Körfezi, dünyanın en tehlikeli deniz sahası olarak biliniyor.

Uluslararası Denizcilik Bürosu (BIM) verilerine göre, 2018'de 78 korsan saldırı düzenlenen Gine Körfezi'nde bu sayı 2019'da 121'e çıktı.

Tüm dünyadaki korsan saldırıların yüzde 90'ını Gine Körfezi'ndekiler oluşturuyor.

Vira Haber

GÜNCEL Haberleri

Vali Varol, Kuşadası'nda Deniz Güvenliği Faaliyetlerini İnceledi
Lara Plajı'nda Kıyı Kirliliğine Bilimsel Takip
Mehtap Turları ve Büyükada Seferleri Başlıyor
Sinop Limanı'nda Batan Lüks Yat 7 Günlük Çalışmayla Kurtarıldı
Kırgız Heyet Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Mavi Bayrak Deneyimini İnceledi